BYGG

– 22.000 jobber forsvinner

DYSTERT: Det er dystre utsikter for byggenæringen, ifølge BNLs prognoser.
DYSTERT: Det er dystre utsikter for byggenæringen, ifølge BNLs prognoser.Bilde: colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. mars 2009 - 08:22

Sysselsettingen i byggenæringen vil synke med 18.000 i år, og ytterligere 5.000 neste år. I anleggsnæringen vil sysselsettingen stige i år, men synke tilsvarende neste år.

Svært usikkert

– Det er stor usikkerhet knyttet til prognosene. Det er helt avgjørende at de to bankpakkene virker, slik at investeringsnivået i økonomien ikke synker unødig langt ned, sier adm. dir. Ketil Lyng i BNL til Aftenposten.

De nye prognosene fra BNL tyder på at krisepakkene bare i begrenset grad snur de negative utsiktene.

Les også: En kortsiktig krisepakke

Les også:

Synkende ordrereserver

Innen bygg er sysselsettingen ventet å synke fra 183.000 personer i fjor til 160.000 personer neste år. Da er sysselsettingen tilbake på 2005-nivå, skriver Aftenposten.

– Det var ikke rimelig å forvente at sysselsettingen fra toppåret 2007 skulle holde seg. Men vi tror likevel at det ventede nivået for neste år er for lavt på lang sikt, sier Lyng til avisen.

I anleggsbransjen er prognosene ekstra usikre: Selv om stateen nå investerer over normalt i veier og jernbane, mottar BNL meldinger om sterkt synkende ordrereserver hos flere aktører.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.