BYGG

202 kilometer på 45 minutter

RASKT: En ny høyhastighetsstrekning er åpnet i Kina mellom byene Shanghai og Hangzhou på Kinas østkyst. 202 kilometer går unna på 45 minutter.
RASKT: En ny høyhastighetsstrekning er åpnet i Kina mellom byene Shanghai og Hangzhou på Kinas østkyst. 202 kilometer går unna på 45 minutter. Bilde: Reuters / Scanpix

Kina har offisielt åpnet en ny strekning for høyhastighetstog. Strekningen på over 200 kilometer gjøres unna på 45 minutter.

Les også: – Ingen vei utenom lyntog

350 km/t

Den nye linjen går mellom Kinas største by Shanghai og turistbyen Hangzhou, tradisjonelt et viktig senter for Kinas silkeindustri, 202 kilometer sør for Shanghai.

Med en hastighet på 350 kilometer i timen kuttes tiden på strekningen til 45 minutter, ifølge kinesiske jernbanemyndigheter. Under en prøvetur i september skal hastigheten ha vært oppe i 416,6 kilometer i timen.

Jernbanedirektøren:

Planlagt lenge

Byggingen av den nye linjen begynte i februar 2009, men planlegging og diskusjoner om strekningen har foregått siden tidlig på 2000-tallet.

Det er ikke opplyst hvor mye byggingen har kostet, men statlige medier har tidligere opplyst at investeringene har vært på 29,3 milliarder yuan, tilsvarende rundt 24 milliarder kroner. (©NTB)

Mer om saken: Kinesisk lynsatsing på høyhastighetstog

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.