T2

2008: De beste dingsene

2008 har vært et strålende år for de dingsofile av oss. Mest spennende var Asus netbook-serie Eee.
2008 har vært et strålende år for de dingsofile av oss. Mest spennende var Asus netbook-serie Eee.
10. des. 2008 - 22:44
Vis mer

Asus var selskapet som var først ute med en mini-laptop. Asus Eee ble raskt en hit, og snart forsto andre produsenter at et nytt marked var åpnet.

Her var det kroner å tjene. I dag tilbyr mer enn ti selskaper liknende netbook-er.

Asus Eee

Asus Eee fikk kritikk i begynnelsen fordi den hadde TEST: Asus Eee 901 . Nå tilbyr Asus modeller med opptil 160 GB harddisk.

Romsligere harddisk og høy funksjonalitet i en svært hendig størrelse gjør at Teknisk Ukeblads dingsenerder ikke er i tvil om at Asus Eee er årets dings.

Juryen uttaler: "Endelig har PC-produsentene forstått at vi ikke vil ha svære, klumpete 17-tommere. Vi vil ha små og lette maskiner med full PC-funksjonalitet, og det har vi fått."

Eee går naturlig nok til topps i kategorien for rene dataprodukter, der den blant annet banker Apples nye Macbook.

TEST: Asus Eee 901

Canon 5D Mark II

I fotokategorien var det ingen tvil om at Canons nye flaggskip er det mest spennende produktet i år.

Her er det spesielt den banebrytende muligheten til å filme i HD-kvalitet som gjør siklefaktoren særlig høy.

Kameraets fullformatbrikke med en oppløsning på 21 megapiksler er heller ikke å forakte.

I teorien trenger du kun en dings for å fotografere og filme i skyhøy kvalitet.

iPod Touch

I kategorien for hifi og musikk var det noe delte meninger, men her vakte nyeste versjon av Apples iPod Touch mest begeistring. Og da for kvalitetene som musikkspiller. I tillegg kommer mulighetene til å surfe på nettet og spille spill. Den er dessuten kraftig forbedret i forhold til første versjon.

Litt slankere linjer, volumkontroll, minihøyttaler og kjappere prosessor, og plutselig hadde Apple en helt ny iPod Touch ute i butikkene. Vi var særdeles fornøyde da vi TEST: iPod Touch 2G . Faktisk var vi så fornøyde at vi nesten ga den toppkarakter. Vi synes ikke konkurrentene har kommet i nærheten med sine vage forsøk på å tukte iPod Touch.

TEST: iPod Touch 2GGet HD-PVR

PVR-bokser har kommet for fullt i 2008. Vi applauderer utviklingen, og rangerer Gets PVR-modell foran knallgode TV-er fra Pioneer og Sony i TV og hjemmekino-kategorien.

Brukervennligheten er eminent.

Sett TV-en på pause mens du gjør ditt fornødne. Ta opp favorittprogrammene og se dem når du vil. Og det også fra HD-kanaler (uten at vi har så mye å skryte av her til lands på det området ennå). Det er virkeligheten med HD-PVR, og kjekt for utålmodige sjeler er det også at responstiden er redusert, slik at pausen inntreffer mye kjappere enn tidligere.

Vi kan ikke lenger leve uten PVR-boks, og synes Get har den beste.

Apple iPhone 3G

Apple har med iPhone revolusjonert mobiltelefonen slik vi kjenner den. Derfor er iPhone 3G den desidert beste mobiltelefonen i 2008.

Den store berøringsskjermen og det intuitive brukergrensesnittet gjør brukervennligheten nærmest uslåelig.

Utgaven med 3G, som NetCom lanserte i Norge sommeren 2008, gjør at hastigheten på nettsurfing og liknende er god.

Og nevnte vi innebygget iPod, altså harddisk og iTunes, dedikert e-postklient, GPS-basert karttjeneste og en egen App Store for tilpassede programmer og ekstratjenester. Den har dessverre ikke MMS-funksjonalitet, men dette kommer om ikke lenge.

TEST: iPhone 3G

YouTube HD

YouTube har lenge vært en god tjeneste med mengder av interessant innhold. Hovedankepunktet har vært dårlig kvalitet og oppløsning på mange av videosnuttene som ligger der.

Nå har Google-eide YouTube funnet ut at de skal gjøre noe med dette. Dermed går den til topps i kategorien for "tjenester".

Det oppnår YouTube ved å gi deg og meg muligheten til å laste opp og se video i HD-kvalitet.

Det tar nok tid før HD-videoene dominerer YouTube, men tjenesten er nå i ferd med å bli mye bedre enn den hittil har vært.

Youtube innfører widescreen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.