20.000 søkere til Aker-rigg

Aker H-6e, halvt nedsenkbar borerigg for arktiske strøk - bestilt av Aker Drilling Bygges ved: Aker Kværner Stord Pris: 3,2 milliarder kroner Besetning: 160 personer (Bilde: Aker Kværner)
Aker Spitsbergen - verdens største borerigg i sitt slag. Her monteres moduler på riggen ved Akers anlegg på Stord i fjor høst. (Bilde: Anders J Steensen)
SLEPET I GANG: En slepebåt skal trekke den nye boreriggen fra Dubai til Aker Stord. Her fra starten av slepet hvor to slepebåter assisterer i starten. (Bilde: Inge-Bertin Almeland, Aker Kværner)
Stålskroget til Aker Spitsbegren, den første H6-riggen til Aker Drilling, taues fra Dubai høsten 2007 til Aker Stord for utrusting. (Bilde: Inge-Bertin Almeland, AKer Kværner)
Detaljer fra Dubai Drydocks der Aker H6-riggen Spitsbergen ble bygget. (Bilde: Inge-Bertin Almeland, Aker Kværner)
Det er varmt å sveise i 50 varmegrader på Dubai Drydocks. Heldig er den som får tak i en parasoll. (Bilde: Sven-Bertin Almeland, Aker Kværner)

Aker Barents er fortsatt under bygging ved Aker Stord.

Søsterriggen Aker Spitsbergen, som er verdens største i sitt slag, er ute på sjøprøver.

Flere enn ventet

– Vi trodde ikke vi skulle få 19.500 søknader. Det er i overkant av hva vi våget å håpe på, sier administrerende direktør Geir Atle Sjøberg i Aker Drilling til Aftenbladet.no.

Hver av de to riggene skal ha en besetning på 160 personer.

Kvalifiserte søkere

4.500 av søknadene var fra personer som har relevant kompetanse.

– Store deler av den ferske organisasjonen vår i Aker Drilling har vært opptatt med å gå gjennom alle søknadene, sier personaldirektør Ina- Merete Flaatin.

Sjekker alle

Hun legger til at samtlige søknader som kommer inn virkelig blir gjennomgått.

Flesteparten av søkerne kan varte opp med bred riggerfaring.

Tapper konkurrenter?

– Hele 70 prosent av søkerne kommer fra andre riggselskaper på norsk sokkel, sier personaldirektøren.

Hun legger til at de resterende 30 prosent av søkerne kommer fra leverandør- og serviceindustrien eller fra jobber til sjøs. (©NTB)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå