MOBIL

2 gamle, 3 nye fra Sony Ericsson

Sony Ericssson lanserte som forventet X10 og Vivaz. Det vi ikke visste, er at tre andre modeller greide å unnslippe ryktestormen. 

15. feb. 2010 - 09:20

Sony Ericsson er i likhet med alle andre mobilprodusenter til stede på Mobile World Congress, men i motsetning til de fleste (bortsett fra Samsung) benyttet produsenten anledningen til å vise frem nye telefoner dagen før det offisielle startskuddet for MWC. 

Vi var til stede på Sony Ericssons føransering, der produsentens toppsjef, Bent Nordberg spøkefullt presenterte "telefonene som allerede er omtalt i tusenvis av blogginnlegg": Sony Ericsson X10 og Vivaz. 

Det som kom mer overraskende på det massive presseoppmøtet, var at produsenten hadde tre ekstra ess opp i ermet:Vivaz Pro - Vivaz med fulltastatur

Vivaz Pro er, for å si det veldig enkelt, en Sony Ericsson Vivaz med utskyvbart fulltastatur. Noen vil kanskje beskylde Sony Ericsson for manglende oppfinnsomhet, men sannheten er at dette faktisk lett kan være et produkt det er marked for - dersom Sony Ericssons tall stemmer. Ifølge produsenten økte nemlig salget av fulltastaturtelefoner med hele 250 prosent i 2009. 

Sony Ericsson var veldig nøye på å presisere at det de er ute etter å unngå kjedelige kompromisser. Produsenten mener man ikke trenger å ofre multimedieegenskaper og underholdning selv om man skal lage en fullverdig profftelefon (Noe konkurrenten Samsung forøvrig har bevist med Omnia HD). 

Spesifikasjonene er det ikke noe å si på. Telefonen kjører Symbian med S60 5th Edition, den har en stor trykkskjerm med 640 x 360 pikslers oppløsning, og den tar opp video i 720p. Er det stillbilder du er ute etter kan telefonen skilte med en oppløsning på opp til fem megapiksler, altså tre mindre enn originalen. 

X10 Mini

X10 er, som man kanskje skulle forvente, en mindre versjon av Sony Ericssons første Android-telefon, X10. Denne telefonen er rettet mot de som gjerne vil ha en Android-modell, samtidig som de vil ha en telefon som ikke tar særlig stor plass i lommen. 

Med en vekt på spinkle 88 gram og en størrelse på 83 x 50 x 16 mm, gjør ikke X10 Mini skam på navnet, og burde være et finfint alternativ for proffbrukere med stramme bukselommer. 

Telefonen kjører ikke den nyeste versjonen av Android, men har fått versjon 1.6. Om det er noen muligheter for å oppgradere i ettertid, er foreløpig uvisst. 

X10 Mini Pro

X10 Mini Pro er i bunn og grunn nøyaktig samme telefon som X10 Mini, bare med utskyvbart fulltastatur. Mer enn det er det egentlig ikke å si om denne modellen. 

Om du vil vite mer om X10 og X10 Pro, anbefaler vi å sjekke ut Sony Ericssons egne sider, der du finner fulle spesifikasjoner og demonstrasjonsvideoer

Hva er tanken bak?

Det er veldig lett å dømme Sony Ericsson for manglende kreativ tenking og resirkulering av telefoner, men det er et par faktorer som er verdt å ta i betraktning her. For det første er ingen av de lanserte telefonene på markedet ennå (inkludert X10 og Vivaz, altså de originale). Det er altså ikke snakk om å utnytte tidligere modellers suksess uten å tilføre noe nytt. Det produsenten i praksis gjør, er å komme med to høyst interessante og konkurransedyktige telefoner, i henholdsvis to og tre forskjellige varianter. Den erfarne Sony Ericsson-bruker har nok også lagt merke til at de nye modellene er langt mindre firkantede og "grå" enn det som strengt tatt var i ferd med å bli et kjennetegn for produsentens telefoner. 

I tillegg, og dette siterer vi direkte fra Sony Ericssons toppsjef Bent Nordberg, som ble konfrontert med problemene som har vært med Xperia X1: – Jeg har testet de nye telefonene personlig, og har ikke hatt et eneste problem med dem. Softwaren er mye bedre enn på for eksempel Xperia X1. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.