OLJE OG GASS

19 punkter for forbedring av Statoils sikkerhetsarbeid

Granskingsrapporten etter In Amenas er klar.

– Styret har mottatt en grundig og kritisk granskingsrapport med klare anbefalinger. Den viser tydelig at dette var et brutalt og ondsinnet terrorangrep. Vi har dyp medfølelse med ofrenes familier, sier styreleder Svein Rennemo i Statoil.
– Styret har mottatt en grundig og kritisk granskingsrapport med klare anbefalinger. Den viser tydelig at dette var et brutalt og ondsinnet terrorangrep. Vi har dyp medfølelse med ofrenes familier, sier styreleder Svein Rennemo i Statoil. Bilde: Kjetil Alsvik/Statoil
12. sep. 2013 - 12:46

Selv om Statoil har etablert systemer for styring av sikkerhetsrisiko, kommer granskingsrapporten etter In Amenas-angrepet med 19 punkter der selskapet må styrke sikkerhetsarbeidet.

Anbefalingene om sikkerhetstiltak rettes mot In Amenas og andre anlegg i Algerie, organisasjon og ressurser, risikostyringssystemer, kriseberedskap/håndtering og samarbeid/nettverk.

Hemmelig

De konkrete anbefalingene holdes hemmelig av sikkerhetsmessige hensyn, opplyste granskningsleder Torgeir Hagen da rapporten ble lagt fram torsdag.

Rapporten konkluderer med at Statoils samlede kapasitet, kompetanse og kultur må styrkes for å møte sikkerhetsrisikoen forbundet med aktivitet i krevende og komplekse omgivelser.

Les også: In Aménas-rapporten kan gi svar på disse spørsmålene

Grundig

Hovedpunktene i rapporten ble overlevert til Statoil-styret forrige uke. Først onsdag denne uka ble hele rapporten behandlet av styret.

– Styret har mottatt en grundig og kritisk granskingsrapport med klare anbefalinger. Den viser tydelig at dette var et brutalt og ondsinnet terrorangrep. Vi har dyp medfølelse med ofrenes familier, sier styreleder Svein Rennemo i Statoil.

Lund lover oppfølging

– Angrepet var en tragedie for dem som ble rammet, og en dramatisk hendelse i Statoils historie. Rapporten reflekterer alvoret i hendelsen. Rapporten peker på områder for vårt sikkerhetsarbeid som krever forbedring og økt innsats. Det er min og ledelsens oppgave og ansvar å sørge for at vi utnytter den innsikt rapporten har gitt oss til å styrke vårt sikkerhetsarbeid og etablere en tydeligere sikkerhetskultur i hele selskapet, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Statoil kommer den nærmeste tiden til å sørge for at de 19 anbefalingene om sikkerhetstiltak blir integrert og en prioritert del av det igangsatte forbedringsprogrammet på sikkerhetsområdet.

Statoil-styret ga onsdag sin tilslutning til forbedringsprogrammet, og vil løpende følge opp gjennomføringen og vurdere behovet for ytterligere tiltak

Les også:

– Sikkerhet bør være en del av ingeniørutdanningen

Statoil-anlegg ligger nær terrorleir

Fortsetter i utrygge land  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.