KARRIERE

150 bedrifter jakter ingeniører

Therese Læknes (t.v.) og Heidi Thomassen arbeidet med Næringslivsdagene i Stavanger. Der var en rekke bedrifter på jakt etter arbeidskraft.
Therese Læknes (t.v.) og Heidi Thomassen arbeidet med Næringslivsdagene i Stavanger. Der var en rekke bedrifter på jakt etter arbeidskraft. Bilde: Erik Jørgensen
Mari Hult
17. feb. 2009 - 07:34

En rask kikk gjennom bedriftsguidene til Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger viser at de aller fleste tilbyr både sommerjobber og fast ansettelse.

Hissige

Lite vitner om en stopp i rekrutteringen.

– Vi merker at mange bedrifter er veldig hissige etter å komme og presentere seg. Flere tok kontakt med oss veldig tidlig, helt uten at vi hadde markedsført arrangementet, sier leder av Næringslivsdagen ved Universitetet i Stavanger, Heidi Thomassen.

– Jeg har ikke merket noe til finanskrisen.

På nasjonal basis meldes det om et litt mer nølende marked i forhold til i fjor.

– Men det er like mange deltagere på arrangementene, sier Hege Odden, nasjonal koordinator for Næringslivsdagene.

Med overalt

Fra å spenne over fire dager i 2006, har det blitt åtte dager i 2009, og ved NTNU blir det til og med operert med venteliste. Flere bedrifter er med i alle byene.

– Vi reiser rundt på messer hele veien, sier Bente Tangen i Jernbaneverket.

– Planen er å rekruttere 70 nye ingeniører i år, innen de fleste fagområder. For oss er det viktig å følge med i timen, og hele tiden ha gode folk. Vi ønsker også å ha flere faste ingeniører og færre innleide.

Høysesong

En annen aggressiv rekrutterer er BKK.

– Vi har høyseseong på å markedsføre jobber nå, og vi ansetter folk jevnt og trutt hele tiden, sier organisasjonskonsulent Trude Kremner.

– Bransjen er veldig preget av pensjonsavgang fremover, og vi mangler nesten en hel generasjon. Innen våre kjernefag utdannes det ikke så mange, så vi må være ute og gjøre oss kjent.Søker mange ingeniører

Flere bedrifter søker også store antall ingeniører. AF Gruppen skal ansette rundt 50 ingeniører i løpet av 2009, primært i virksomhetsområdene miljø og energi.

– Vi har også behov for ingeniører med erfaring som kommer inn i mer ledende stillinger, sier personalsjef Stein Bjørntvedt.

– Veksten er ganske jevn på alle våre avdelingskontorer i Norge, men naturlig nok er det størst behov for flere nye medarbeidere på vårt hovedkontor i Oslo.

En haug av stillinger

I fjor høst begynte Rosenberg sin kampanje for å få tak i 100 nye hoder. Statens vegvesen ansetter nå 30 nyutdannede sivilingeniører, og har annonsert at dette tallet de neste årene vil øke til mellom 400 og 500.

Telenors liste over ledige ingeniørstillinger ligger på rundt 40. Ifølge VetcoGrays hjemmeside har de 25 ledige jobber, og Veidekke søker 30 nye traineer til sommeren.

Veidekke tilbyr også 65 sommerjobber, Forsvarets Forskningsinstitutt har 50, mens Accenture har 40. En annen gjenganger er Gassco.

– Sommerprogrammet vårt på tolv stillinger består også gjennom finanskrisetider, sier Odd Mangor Einarsen. Iaste tilbyr også 80 sommerjobber i år, alle i utlandet.

For ingeniører som har vært ferdig utdannet en stund er det også mange åpninger. Blant annet søker Bekk etter erfarne utviklere i Trondheim.

Trenger 300 nye sivilingeniører

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.