15 dødsfall på ett prosjekt

15 dødsfall på ett prosjekt
RAMMET: Mange av arbeiderne for vannkraftprosjektet kommer fra byen Kullu, som ligger sør for prosjektområdet. Byen har cirka 18.000 innbyggere. Bilde: Wikimedia Commons

De to arbeiderne prøvde å starte en sementblander med bakkestart etter en motorstopp søndag. Istedenfor å få bilen i gang igjen, mistet sjåføren kontrollen. Dermed rullet det tunge kjøretøyet gjennom autovernet. Både sjåføren og passasjeren omkom.

Dermed har det vært 15 dødsulykker ved Allain Duhangan-prosjektet til SN Power i India, skriver Aftenposten.

– Uakseptabelt

– Det er klart vi ser alvorlig på dette. Det er uakseptabelt. Samtidig er dette så ferskt at vi ennå ikke vet nøyaktig hva som har skjedd, sier Statkrafts kommunikasjonsdirektør, Knut A. Ferdingstad til avisen.

KrFs Ingebrigt S. Sørfonn krever nå svar fra næringsminister Sylvia Brustad om hva man fra norsk side vil gjøre for å bedre sikkerheten:

– Vi kan ikke være bekjent med at et norsk statseid selskap har så mange ulykker. Tempoet er for stort, og sikkerheten er for dårlig, sier Sørfonn.

Etterlyser sikkerhetstiltak

I en kort pressemelding etterlyser SN Power tiltak for å følge opp sikkerheten.

– Denne ulykken kommer på toppen av flere andre dødelige ulykker som involverer ansatte for underentreprenører på prosjektet, står det i meldingen.