MOBIL

15 bilder og én lang video fra N8

Vi har tatt en hel del bilder med Nokia N8 i det siste, og en av våre lesere har også sendt oss en video som både er filmet og redigert på telefonen.

18. okt. 2010 - 14:25

Kameraet som står i Nokia N8 er spesifikasjonsmessig det råeste vi har sett i en mobiltelefon. Størrelsen på bildebrikken er det mest interessante, siden den er nesten like stor som den du finner på et vanlig kompaktkamera. Du finner også en ekte blits (altså ikke LED), slik at du kan lyse opp mørke områder på en skikkelig måte. Bildene kan ha en oppløsning på opp til 12 megapiksler.

I bruk

Kriteriene for en god kameratelefon er flere enn at du skal kunne ta bilder av god kvalitet. En like viktig faktor er hvor mye styr det er å få tatt bildet. Her har Nokia gjort en veldig god jobb. Når du trykker ned kameratasten er du klar til å ta bildet to-tre sekunder senere. Dette er omtrent like raskt som et vanlig kompaktkamera, så du er kjapt klar når du havner i situasjoner der det er greit å få tatt et kjapt bilde.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Innstillingsmulighetene er også omfattende. I tillegg til den vanlige auto-modusen har du seks moduser for forskjellige bildeforhold, for eksempel landskapsbilder og portrett. Du finner også en brukerdefinert modus, der du har tilgang til å stille alt fra ISO-verdi (målt i trinn - lav/høy/middels) til fargetoner og hvitbalanse.

Størrelsen på bildefilene du tar i 12 megapikslers oppløsning ligger på rundt 3,5 MB. Vi kan imidlertid anbefale å heller ta bilder på 9 megapiksler, som tar litt over halvparten så mye plass. Den eneste forskjellen her er at formatet er 5:3 istedenfor 5:4 - altså at bildet er lavere. 5:3-formatet egner seg svært bra om du for eksempel skal fremkalle bildene og bruke dem i et fotoalbum.

Her er 15 bilder vi har tatt under litt forskjellige forhold, i både 5:4 og 5:3-format.

 Under perfekte forhold blir bildekvaliteten suveren.(12 MP, 5:4-format)Sol og delvis overskyet. (12 MP, 5:4-format)Solskinn mot fjellsiden.(12 MP 5:4-format)Overskyet med motlys.(12 MP, 5:4-format)Skyfri himmel, tatt i skyggen.(9 MP, 5:3-format)Solskinn og skygger.(9 MP, 5:3-format)Overskyet dagslys. (9 MP 5:3-format)Overskyet dagslys (9MP, 5:3-format)Solnedgang (9MP, 5:3-format)Solnedgang 2 (9MP 5:3-format)Bilde av søker koblet til HDMI. (9 MP 5:3-format)Innendørs, mørkt rom med lysrør. (9 MP, 5:3-format)

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentreInnendørs, mørkt lokale med lysrør. (9 MP 5:3-format)

Svært bra stillbilder

Kameraet i N8 tar generelt svært gode bilder under bra lysforhold, og greier seg også fint under dårlige forhold. At kameraet i tillegg er responsivt og lettvint å bruke, gjør at N8 alt i alt er en strålende kameratelefon.

Video

N8 tar opp video i en oppløsning på 720p og en hastighet på 25 bilder i sekundet. På videokvalitet har ikke telefonen det samme forspranget som på stillbilder, men resultatet blir likevel bra. Vi har filmet en del videoer selv, men en av våre kjære lesere har gjort en bedre jobb enn oss. Videoen nedenfor er laget av Symbian- og Volvo-entusiast Per E. Backe:

Lese mer om Nokia N8?

Ett døgn med Nokia N8

Vi har grillet N8s HDMI

Slik er Nokias programvarebutikk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.