INDUSTRI

125 permitterte hos Hydro Raufoss

TUNGT: Etterspørselen etter bildeler svikter, og finanskrisen gjør ikke akkurat forholdene bedre ved Hydro Aluminium på Raufoss. Nå er 125 ansatte permitterte.
TUNGT: Etterspørselen etter bildeler svikter, og finanskrisen gjør ikke akkurat forholdene bedre ved Hydro Aluminium på Raufoss. Nå er 125 ansatte permitterte. Bilde: Hydro / Simon McComb
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. okt. 2008 - 07:57

Frem til midten av september var planen å permittere 60 arbeidere ved fabrikken, som leverer støtfangere til bilprodusenter som Audi og BMW. Men sviktende etterspørsel og finanskrise rammer bedriften med full tyngde. Antallet permitterte er doblet til 125 i løpet av året, skriver Aftenposten.

– 2008 er et tøft år. Det har vært smertefulle omstillinger, og så kommer dette oppå og forsterker en allerede tøff tid. Vi er avhengig av at markedet ikke går mer mot oss nå, skal fabrikken overleve, sier tillitsvalgt Jonny Olafsen til Aftenposten.

Administrerende direktør Olaf Wingstøl sier til avisen at de var forberedt på en markedssvingning, men ikke en som ville medføre så mange permitteringer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.