120 stillinger i Statoil reddet

– Mange synes det er fint med en gladsak nå.

120 stillinger i Statoil reddet
Snur: Bildet viser inngangen ved Statoils hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo. Statoil har besluttet å stoppe et av sine nedbemanningsprosjekt. Bilde: Junge, Heiko/NTB Scanpix

Statoil ombestemmer seg, og vil likevel ikke sette ut 120 stillinger innen anskaffelser. Oljeselskapet vil heller fortsette å gjøre jobben selv.

I juni i fjor ble det klart at Statoils avdeling for anskaffelser hadde bestemt seg for å redusere bemanningen fra 995 til 875 stillinger innen juni 2015.

Prosjektet fikk navnet Marlin, og skulle se på både administrasjon av innkjøp og kontrakter, og lagertjenester. Nå er det klart at prosjektet stoppes. Statoil ser at den beste løsningen er å gjøre jobben internt. Dermed er 120 stillinger reddet, skriver Stavanger Aftenblad.

Les også: Her snur oljenedgangen for Norge

Torbjørn Wentzel, nestleder for Industri Energi i Bergen og fagforeningsrepresentant i prosjektet, er meget godt fornøyd med utfallet.

– Ledelsen skal ha ros for at de har vært åpne for en intern løsning, og at den kan gi best økonomisk gevinst. De har ikke latt det gå prestisje i saken, sier han.

I en tid hvor det stadig kommer nye kuttmeldinger fra oljebransjen og Statoil selv har varslet stillingskutt på mellom 1.600 og 1.900 stillinger, legger ikke Wentzel skjul på at det gjør godt med en positiv nyhet.

– Ja, jeg tror nok mange synes det er fint med en gladsak nå, sier Wentzel.

Les også:

Statoil lanserer begrepet «lavkarbon-olje»

Statoil ble nummer tre i verden i 2014

Disse tre oljeblokkene kan vise at Norge har hatt rett om Svalbard siden 1920