NATURVITENSKAP

11-åring vant internasjonal pris

Vinnertegning i Living in Space-konkurransen 2004. Sondre Tømmervolds bildetekst: Dette er Sibbern by en vårdag i 3004. Her er det full aktivitet og masse liv. ILLUSTRASJON: Sondre Tømmervold
Vinnertegning i Living in Space-konkurransen 2004. Sondre Tømmervolds bildetekst: Dette er Sibbern by en vårdag i 3004. Her er det full aktivitet og masse liv. ILLUSTRASJON: Sondre Tømmervold Bilde: Sondre Tømmervold
Barn i alderen 6-10 år fra over 30 land deltok.

Tegnekonkurransen foregikk i sin helhet på Norsk Romsenters hjemmesider, og ble arrangert fra januar til november i fjor.

Hver måned stemte besøkende på tegningene de likte best, og månedens vinner ble tildelt en t-skjorte og en klokke fra den europeiske romorganisasjonen, ESA.

– Med så mange deltakere fra hele verden var nok juryens oppgave ganske vanskelig. Vi er svært stolte over at juryen valgte ut Sondres tegning som vinner, sier Tormod Guldvog, seksjonssjef for Internett ved Norsk Romsenter i en kommentar.

Konkurransen ble arrangert av Norsk Romsenter i samarbeid med Eurisy (European International School Year) og UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Premien i den internasjonale konkurransen er et digitalkamera og et diplom.

Premien for beste norske tegning, som også går til Sondre Tømmervold, deles ut på et arrangement hos Norges Forskningsråd den 15. februar.

Samtidig går startskuddet for årets tegnekonkurranse. Den heter ”Tegn en forsker” og er et samarbeid mellom Norsk Romsenter og bladet Nysgjerrigper, forskningsrådets magasin for barn.

Les mer om: