BYGG

108 millioner til skredetat

KARTLEGGER: Det er ras som dette, på Otta i Gudbrandsdalen tidligere i år, NVE som skredetat skal bidra til å unngå.
KARTLEGGER: Det er ras som dette, på Otta i Gudbrandsdalen tidligere i år, NVE som skredetat skal bidra til å unngå. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
7. okt. 2008 - 10:46

Regjeringen styrker det statlige skredarbeidet, og samler innsatsen i NVE som nasjonal skredetat fra nyttår. De får 108 millioner kroner øremerket til arbeidet.

Samferdsel for seg selv

-Regjeringen samler den statlige skredbistanden hos NVE, og øker midlene til forebygging av skredulykker med 34 prosent. Satsing på skredkartlegging, støtte til arealplanlegging og sikring mot skredulykker vil styrkes, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

NVE får ansvar for all statlig skredbistand som ikke ligger under samferdselssektorens ansvarsområder. Statens vegvesen og Jernbaneverket skal fortsatt sikre egne anlegg.

Inn i arealplanene

NVEs fem regionkontorer vil få en viktig rolle i statlig bistand til skredutsatte kommuner. Sentrale oppgaver for regionkontorene vil være å følge opp arealplanlegging samt å planlegge og gjennomføre fysiske sikringstiltak, heter det i en pressemelding fra Olje- og energidepartementet.

– NVE har fått en ny og krevende samfunnsoppgave vi er ydmyke for å ta på oss. Vi vil i første omgang rette innsatsen mot skredkartlegging og oppfølging av kommunenes arealplanlegging. Kartlegging vil gi oss svar på hvilke områder som er skredutsatte, og legge grunnlaget for forebyggende arbeid. Arealplanlegging som tar hensyn til skredfare er ofte det mest effektive virkemidlet for å forebygge skader fra skred når nye boligområder skal etableres, sier vassdrags- og energidirektør Agnar Aas i en kommentar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.