INDUSTRI

100 millioner til maritim satsing

TETT: Det er ikke mange kilometrene mellom Island Offshores kontor i Ulsteinvik og Ulstein verft. Rederiet nyter godt av den tette maritime klyngen på Sunnmøre.
TETT: Det er ikke mange kilometrene mellom Island Offshores kontor i Ulsteinvik og Ulstein verft. Rederiet nyter godt av den tette maritime klyngen på Sunnmøre. Bilde: Mona Strande
Camilla Aadland
7. okt. 2008 - 11:29

– Vi fortsetter satsingen på de maritime næringene med 100 millioner kroner neste år, blant annet for å styrke forskning, innovasjon og kompetansetiltak, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

I Statsbudsjettet for 2008 ble det satt av 100 millioner kroner særskilt til oppfølging av strategien «Stø Kurs», som inneholder en rekke tiltak som skal føre til videre vekst og utvikling i de maritime næringene.

Skoler og forskning

Regjeringen viderefører nå ekstrabevilgningen fra 2008 på 100 millioner kroner i 2009.

Pengene for 2009 skal blant annet gå til maritime skoler, maritim forskning og innovasjon, markedsføring av NIS og til miljøprosjekter i de maritime næringene.

Marintek får 20 millioner

Regjeringen foreslår 20 millioner kroner til oppgradering av forskningsinfrastrukturen ved forskningsinstituttet Marintek i Trondheim og vil videreføre satsingen på innovasjonsområdene miljø, avansert transport og logistikk.

10 millioner kroner settes av til krevende miljøvennlige maritime operasjoner.

Lærere og utstyr

Regjeringen viderefører også satsingen kompetansetiltak for lærere, masterstudium, professor II-stillinger og maritimt utstyr til skolene.

– De norske maritime næringene skal levere de mest nyskapende og miljøvennlige løsningene for framtiden, sier Brustad.

40 millioner til Sjøfartsdirektoratet

Regjeringen forslår også å øke bevilgningen til Sjøfartsdirektoratets med 40 millioner kroner. Direktoratet ble styrket med 28 millioner kroner i revidert statsbudsjett i år, og bevilgningen for 2009 er en videreføring av denne satsingen.

– Bevilgningen vil bidra til å gjøre Sjøfartsdirektoratet mer konkurransedyktig og gjøre det lettere å rekruttere og beholde personell, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.