FTLYDBILDE

TEST: Takeaway-TV

Dag Yngve Dahle
2. apr. 2008 - 22:09
Vis mer

Ideen er strålende. Slingbox Pro, som er andre generasjon av den populære elektroniske "TV-slyngen", sender TV-signalene til PC-en via bredbåndsnettet.

Dermed får du tilgang til alle kanalene uansett hvor i verden du befinner deg. Betingelsen er at du har Slingplayers programvare installert på laptopen din, og at PC-en er koblet til Internett.

Ingen automatikk

Enkelt? Ja, i utgangspunktet. Vi koblet boksen til vår digitale kabel-TV-boks og til Internett-ruteren som styrer nettverket hjemme.

Deretter registrerte vi oss på Slingmedias nettsider, lastet ned programmet Slingplayer og kjørte programmets setup-veiviser. Denne veiviseren, som tester om du har satt opp greiene riktig, ga oss raskt beskjed om at noe var galt.

Vi fikk inn kanalene på laptopen, men kun innenfor ruteren rekkevidde. Slingbox funket ikke utenfor huset.

Årsaken var at Slingplayers autokonfigurasjon av ruteren ikke fungerte på vår D-Link-router, til tross for at D-Link er en velkjent ruterprodusent.

Installasjonen er ikke fullt så bestemorvennlig som Slingmedia skal ha oss til å tro.

Vi måtte logge oss inn i ruteren og selv konfigurere den, slik at den tillot utgående trafikk. Da dette etter noe irritabel fikling var gjort, fungerte Slingbox også i trådløse soner i byen og andre steder utenfor huset.

Manuell konfigurasjon er antagelig smart med tanke på å unngå hacking av husstandens PC-er, men unødig krøkkete i forbindelse med installasjon av Slingbox.

VIDEO: Zeppelin har landet

Lett å bruke

Å skifte kanaler er en drøm. Slingplayer har en fjernkontrollignende brukergrensesnitt, slik at du enkelt styrer kanaler, lydnivå og andre funksjoner.

Når du først har fått boksen til å fungere, er brukervennligheten med andre ord god.

Hva så med bildekvaliteten? Vi er ikke imponert.

Slingbox leverer greier TV-bilder til en mindre laptop, men oppløsningen er langt fra god nok til å gi store TV-opplevelser på en større laptop eller ekstern dataskjerm.

De fleste vil antakelig ha bruk for produktet når de er på reise, og til reisebruk på en liten laptop eller god mobiltelefon er kvaliteten god nok.

Vi opplevde omtrent ikke hakkete bilder eller avbrudd i datastrømmen. Det har mye å gjøre med Internett-linja som sender signalene til PC-en. Den bør være stabil og båndbredden bør være god.

Begrenset

Slingbox skal også kunne sende HD-signaler. Aberet med dette er at de færreste har god nok båndbredde til dette. Og er ikke båndet bredt nok, nedskalerer boksen TV-signalene. Å få HD med Slingbox er derfor ikke enkelt.

Flere begrensninger finnes. Slingbox er ikke trådløs, slik at du må slite med kabler. Den har ikke HDMI-inngang. Den har en inngang som likner, men det er ikke en HDMI-inngang. Programmet Slingplayer har ingen opptaksfunksjon. Du kan ikke pause programmer.

Flere personer kan heller ikke bruke løsningen samtidig.

Slingbox Pro selges av Viasat i Norge under merkelappen Viasat EveryWhere. Prisen er 2.495 kroner (kun Viasat-kunder). Du kan selvsagt bestille den fra utlandet for noen hundrelapper mindre.

Press LP-ene inn i iPoden

Et nisjeprodukt

For 2.500 kroner får du muligheten til å koble fire signalleverandører til den, slik at du for eksempel kan velge mellom analog antenne-TV, kabel-TV, satellittbasert TV, DVD-spiller eller Blu-ray-spiller.

De færreste har antakelig behov for det. Da er Slingbox Solo, som kun tar én signalkilde, et mer lommebokvennlig valg. Den koster vel 1300 kroner i Storbritannia.

Et kurant TV-kort i PC-en, til enda lavere pris, er et alternativ. Det vil gi deg minst like god bildekvalitet som Slingbox.

Dette er et nisjeprodukt som er midt i blinken for folk på reise. Men litt skuffende bildekvalitet, utfordrende installasjon og flere begrensninger trekker ned.

TEST: Hodetelefoner i tre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.