Svart Presisjon: Wilfas nye toppmodell er både stilig og introduserer ny innovasjon på traktersiden. Liker du ikke svart fås den i sølv.

TEST: WILFA SVART PRESISJON KAFFEMASKIN

Norsk kaffeinnovasjon

TEST: Norske Wilfa har redesignet kaffetrakteren med hjelp fra Tim Wendelboe.

Wilfa svart presisjon

  • 2200 watt
  • Brygger 12 kopper kaffe på 5 minutter
  • Vanntank på 1,25 liter
  • Ingen tidskontroll
  • Høyde: 39 cm
  • Bredde: 41,20 cm
  • Dybde: 25,20 cm
  • Pris: 2990 kroner

Selv om kapselmaskiner øker mest er det fremdeles traktekaffe som står for det meste av det vi tyller i oss.

Det finnes et utall ulike traktere på markedet, fra de usleste billigmodellene til topp kvalitet.

Norske Wilfa har et samarbeid med vår superbarista Tim Wendelboe og modell Svart Presisjon er det siste resultatet – til en pris på 2990 kroner.

I tillegg har de samarbeidet med Norsk Kaffeinformasjon for å teste prototyper under utviklingen.

Les også: TEST: Nespresso Gran Maestria kaffemaskin

Mindre rester

Svart Presisjon er nytenking på flere punkter, der det mest spesielle er at vannbeholderen er avtagbar og fylles direkte. Ikke med kolben som man vanligvis gjør.

Resultatet er at du over tid ikke forurenser systemet med kafferester fra en dårlig skylt kolbe.

Wilfa og Wendelboe har også lagt stor vekt på temperaturkontrollen, og trakteren sender ikke vannet inn i systemet før det er mellom 92 og 96 grader. Det gjør at vannet trekker ut de optimale aromastoffene.

Trakteren topper det hele med å ha en dobbelvegget filterholder for å bevare temperaturen under bryggeprosessen.

Vannet fordeles av en stilig portal. Her er også filterholderen hengt opp slik at kaffekannen kan beveges uavhengig.

Elementet er på 2200 watt og gjør at kontakttiden mellom kaffe og vann blir korrekt.

Les også: Denne maskinen lager middagen selv

Knallkaffe

Virker det? Ja det gjør det. Dette er en lynrask kaffetrakter som kan stille inn vanngjennomløpet etter hvor mye kaffe man vil lage.

Vår kaffe ble utmerket, og det er neppe mulig å tyne mer ut av traktekaffen enn denne gjør.

Men vi bøyer oss for det Norsk Kaffeinformasjon sier; Kaffen er den viktigste ingrediensen, selv om det hjelper å ha utstyret på plass.

TEST: Stavmiksere: Ni tryllestaver på kjøkkenet

TEST:Blendere: TEST: Blendende maskineri