BYGG

Nordenga bru rydder opp i Bjørvika

ÅPNET: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa foretar den offisielle åpningen av Nordenga bru i Bjørvika. Til v. er prosjektsjef Stein Fyksen i Statens vegvesen, til h. er fungerende vegdirektør Lars Aksnes.
ÅPNET: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa foretar den offisielle åpningen av Nordenga bru i Bjørvika. Til v. er prosjektsjef Stein Fyksen i Statens vegvesen, til h. er fungerende vegdirektør Lars Aksnes. Bilde: Scanpix
26. aug. 2011 - 14:36

To og et halvt år har gått siden den hvite brua tvers over jernbanesporene på Oslo S ble påbegynt.

BILDESERIE: BILDESERIE: Nordenga bru

20.000 biler i døgnet

Fredag ettermiddag foretok Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) den offisielle åpningen, i første rekke for bruk av fotgjengere og syklister. Men fra neste uke også for bilister.

Det vil korte reisestrekningen i kaotiske Bjørvika med 1.100 meter, ifølge Statens vegvesen.

Når Bjørvika er ferdig utbygd, vil mellom 15.000 og 20.000 biler passere det 35 meter høye hvite landemerket hvert døgn, omtrent halvparten av trafikken som i dag går over Bispelokket til Ring 1.

2100 tonn bro er jekket på plass

Utfordrende

Brua er en viktig forutsetning for at rivingen av Bispelokket skal kunne begynne.

Det har vært en svært krevende og utfordrende oppgave, ikke minst på grunn av det sterkt trafikkerte området rundt Oslo S, ifølge byggeleder Åge Brudeseth.

Nordenga bru har to atskilte kjørebaner, den ene en tofelts vei for vanlig trafikk. I tillegg får syklistene og fotgjengerne egen veibane.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.