IT

IT-pris for værmelding

VANT: Yr. no fikk Fyrlyktprisen.
VANT: Yr. no fikk Fyrlyktprisen.
Espen Zachariassen
15. okt. 2009 - 10:03
Vis mer

Meteorologisk institutt fikk prisen for sin tjeneste Yr.no.

Prisen går til den offentlige aktøren som har vært best på å utveksle erfaringer og kunnskap om IKT i forvaltningen, samtidig som de støtter innovativ bruk av IKT i det offentlige rom.



Folkedypet

Tildelingen foregikk under Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor, Nokios, I Trondheim onsdag kveld.

I juryens begrunnelse heter det:

"Vinneren av Fyrlyktprisen 2009 griper på sett og vis rett inn i det norske folkedypet, fordi utgangspunktet for prisvinnerens virke, ”Hvordan blir været?”, er noe som angår oss alle og som alle snakker om. Prisvinneren går foran i arbeidet med å gjøre offentlige data tilgjengelige. Gjenbruksverdien sikres gjennom publikumstjenester og underlagsdata. Juryen har latt seg imponere av tjenestens stabilitet og tilgjengelighet for ulike plattformer, og ikke minst hvordan den er tatt i bruk og skapt begeistring hos et svært bredt publikum. Årets vinner av Fyrlyktprisen har demonstrert både potensial og verdi."



Tredje utdeling

Tidligere vinnere av Fyrlyktprisen er Statens Lånekasse for utdanning i 2007) og BEST-prosjektet hos Sogn og fjordane fylkeskommune i 2008.

Årets jury har bestått av Øystein Johannessen, avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og styreleder i Statens Dataforum, seniorrådgiver Sølvi Andersen Kirkemo, DIFI, og Arild Jansen, førsteamanuensis i forvaltningsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.