INDUSTRI

Total bestiller for 1,2 milliarder fra Kværner

TO STÅLUNDERSTELL: Kværner Verdal har fått to kontrakter på stålunderstell hittil i år, Hild for Total og Luno for Lundin. I tillegg brygges stålunderstellene for de nye plattformene på Ekofisk på verkstedet.
TO STÅLUNDERSTELL: Kværner Verdal har fått to kontrakter på stålunderstell hittil i år, Hild for Total og Luno for Lundin. I tillegg brygges stålunderstellene for de nye plattformene på Ekofisk på verkstedet. Bilde: Truls Tunmo
Anders J. Steensen
13. feb. 2012 - 11:30
Vis mer

Kontraktsverdien er i underkant av 1,2 milliarder kroner.

– Vi er glade for å ha vunnet vår andre jacket i år i tøff internasjonal konkurranse. Dette er i tråd med vår strategi, og demonstrerer vår sterke posisjon i jacket EPC-markedet, sier Nina Udnes Tronstad, Executive Vice President i Kværner, med ansvar for jackets (stålunderstell).

Les også: Utbyggingsplaner får klimakritikk

Mye stål

Kontrakten, som omfatter ingeniørarbeider, innkjøp, bygging og feste av understell til lekter, skal utføres av Kværner Verdal.

Jacketen (16.500 tonn) med peler vil ha en totalvekt på om lag 21.400 tonn.

Kværner Verdal: Verdal tatt av vinden

42 understell

Ingeniørarbeidene starter umiddelbart, mens fabrikasjon tar til i 4. kvartal 2012.

Prosjektet vil ha en toppbemanning på om lag 400 personer i 3. kvartal 2013.

Hild jacket skal leveres våren 2014, og blir da nummer 42 i serien av jacketer levert fra Kværner siden 1975, skriver Kværner i en pressemelding.

Les også: Milliardkontrakt til Kværner

Mange kontrakter

Verdal er ett av få verft i Europa spesialisert for bygging av EPC jackets – med til sammen fem olje og gass-understell under arbeid for ConocoPhillips i Norge, BP i Storbritannia, den nylig tildelte Luno-kontrakten for Lundin Norway i Norge, samt 49 understell for offshore vind-prosjektet Nordsee Ost for RWE Innogy i Tyskland.

Les også:

Fant igjen vinnersporet

Kværner vender tilbake

Industribygda som nektet å dø

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.