OLJE OG GASS

– EU-regelverket skal ikke gjelde i Norge

REFSER HAUGE: - Jeg finner det rart at en forkjemper for miljøet faktisk går inn for å svekke helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel, sier Ola Borten Moe.
REFSER HAUGE: - Jeg finner det rart at en forkjemper for miljøet faktisk går inn for å svekke helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel, sier Ola Borten Moe. Bilde: Håkon Jacobsen
Anders J. Steensen
14. feb. 2012 - 12:25

Stavanger: – Vi vil aldri renonsere på kravet til sikkerhet. Det norske regelverket er langt strengere og fungerer mye bedre enn det Oljeindustrien kjemper mot EU-lov . Jeg finner det rart at en forkjemper for miljøet faktisk går inn for å svekke helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

– Vi vil beholde og videreutvikle de regelverkene vi har som faktisk gir god sikkerhet.

Frederic Hauge: – Gullfaks-problemer ødelegger for Norge

Petroleumstilsynet: Tilbakeviser Bellona-innflytelse

Oppfordrer til moderasjon

Statsråden imøtegår også de som hevder at det er et problem at eksportindustrien sliter.

– Vi ser at det er i ferd med å bli en todeling av norsk industri, hvor noen av eksportbedriftene sliter. Men det er på sikt ikke et problem. Vi lever av de bedriftene som går godt, ikke av de som gjør det dårlig. Men skal vi opprettholde konkurransekraften, så må vi vise moderasjon også i oljenæringen.

Les også: Oljeindustrien kjemper mot EU-lov

Seismikk-data før valget

Borten Moe forteller også at de arbeider systematisk med å forberede tildeling av Økt tro på Jan Mayen-olje og i det nyåpnede området i Barentshavet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Vi forventer at dette arbeidet er klart innen 2013. Da er også innhentingen av data i områdene utenfor Lofoten og Vesterålen klare. Vi forventer at disse er klare til de forskjellige partiene har landsmøter i 2013, før valget, slik at de har grunnlag for å utvikle en politikk til åpning av disse arealene, sier han.

Les også: Skal skyte seismikk nord i Barentshavet

Frykter kannibalisering

AMBISJONER: Kværner har ambisjoner om å vokse internasjonalt med EPC-kontrakter for kompleske installasjoner og på betongplattformer, ifølge Lars Eide .
Lars Eide. FOTO: Tore Stensvold Tore Stensvold
Konserndirektør Lars Eide i Kværner er enig, og mener at det verste som kan gjøres nå er at oljeindustrien begynner med en kannibalisering, hvor de stjeler folk fra hverandre.

– Vi må opprettholde konkurransekraften. Det er nok av sultne ulver internasjonalt som gjerne vil jobbe med utviklingen av norsk sokkel og gå inn i de markedene hvor norske bedrifter er sterke, sier han.

Les også:

Utenlandske ingeniører redder industriveksten

– Jukser seg offshore

Viktig HMS

Eide berømmer også det arbeidet som gjøres på HMS.

– Det gjøres gjennom systematisk arbeid også innen helse, miljø og sikkerhet. For leverandørindustrien er godt HMS-arbeid viktig for å opprettholde kvaliteten. Et eksempel på at vi har forbedret oss er at vi i løpet av de siste årene har redusert antall skader med 95 prosent, sier han.

Stoltenberg: – De som hevdet at det hastet med oljeleting i Lofoten tok feil

Ola Borten Moe: – Jeg er klimaoptimist

Svein Richard Brandtzæg: Svein Richard Brandtzæg: – Industri- og energipolitikk hører sammen

Les også:

Trenger mer kunnskap om oljevern i kulde

Statoil frykter ikke kapasitetspress likevel

Nordmenn positive til oljenæringen

– Barentsrør er drømmetenkning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.