T2

Donerer Bose-aksjene til universitet

Amar Bose har satt så stor pris på sin utdanning og virke ved Massachusetts Institute of Technology at han velger å donere alle sine aksjer i selskapet til universitetet.
Amar Bose har satt så stor pris på sin utdanning og virke ved Massachusetts Institute of Technology at han velger å donere alle sine aksjer i selskapet til universitetet. Bilde: MIT
Stein Jarle Olsen
2. mai 2011 - 15:10

Dr. Amar Bose (81) grunnla Bose Corporation i 1964, og er i dag blant verdens største produsenter av høyttalere, hodetelefoner, bilstereo og andre hifi-produkter.

Elektroingeniør

Grunnleggeren hadde før det tatt en doktorgrad i elektroteknikk (electrical engineering) ved velkjente Massachusetts Institute of Technology i 1951, og medvirket også frem til 2001 i undervisningen i elektroteknikkfaget ved universitetet.

Nå har han donert alle sine aksjer i selskapet til universitetet. MIT får likevel ingen innflytelse over avgjørelser i selskapet, da aksjene ikke gir noen stemmerett i Bose.

Beundret

Gaven fordrer også at MIT ikke selger Bose-aksjene videre, men kun høster eventuelt utbytte fra selskapet. Pengene vil gå til å "opprettholde og forbedre MITs utdannings- og forskningsmisjon".

– Amar Bose gir oss en stor gave i dag, men han er også et strålende eksempel for MIT-studenter som ønsker å skape sin egen vei. Dr. Bose satte de høyeste standarder for undervisning, og er fortsatt beundret og elsket av sine kolleger ved fakultetet og de mange studentene han underviste. Hans umettelige nysgjerrighet drev frem fremragende forskning, både ved MIT og i selskapet han grunnla, sier MIT-direktør Susan Hockfield til MITnews.

Velstående

I et brev til Boses ansatte gir Amar Bose uttrykk for at gaven var et symbol på hans langvarige ønske om å støtte MITs utdanning.

Verdien av aksjene er ikke kjent, men Amar Bose er ifølge Forbes liste over verdens rikeste god for cirka en milliard dollar.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Bose har rundt 9000 ansatte, og hovedkvarter i Framingham i Massachusetts.

TEST: Bose Around Ear 2

TEST: Bose MIE2i

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.