Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Verdensledende 3D-kamera fra Zivid bruker unik teknologi fra Bosch Rexroth

Ved hjelp av Zivids 3D-kameraer utfører industriroboter oppgaver som automatisering av nettbutikker, plukking og sortering av pakker rett fra pall eller kasse, samt inspisering og feilsøking. Avbildet: Kristian Hestmann (T.V.) har ansvaret for kalibreringsmaskinen, mens kollega og softwareutvikler Sebastian Grans har ansvaret for koden som kjører maskinen.
Ved hjelp av Zivids 3D-kameraer utfører industriroboter oppgaver som automatisering av nettbutikker, plukking og sortering av pakker rett fra pall eller kasse, samt inspisering og feilsøking. Avbildet: Kristian Hestmann (T.V.) har ansvaret for kalibreringsmaskinen, mens kollega og softwareutvikler Sebastian Grans har ansvaret for koden som kjører maskinen. Foto: TUM Studio
Del
Produsert av TUM Studio

Norske Zivid utvikler og produserer markedets mest avanserte 3D-kameraer for industrielle automasjonssystemer. Ved hjelp av deres 3D-kameraer utfører industriroboter oppgaver som automatisering av nettbutikker, plukking og sortering av pakker rett fra pall eller kasse, samt inspisering og feilsøking.

– Du kan si at Zivid leverer øynene til roboter som brukes i alt fra logistikk, til inspeksjon i bilfabrikker, sier Kristian Hestmann. <i>Bilde:  Zivid</i>
– Du kan si at Zivid leverer øynene til roboter som brukes i alt fra logistikk, til inspeksjon i bilfabrikker, sier Kristian Hestmann. Bilde:  Zivid

– Du kan si at Zivid leverer øynene til roboter som brukes i alt fra logistikk, til inspeksjon i bilfabrikker. På roboter som utfører oppgaver, enten det er å flytte eller sette sammen ting, spiller kameraene en svært viktig rolle. 

Det forteller Kristian Hestmann, som er prosjektleder og senior mekanisk ingeniør med ansvar for maskinen i Zivid.

– Zivid leverer industriens mest presise sensor som kan se sub-millimeter detaljer i alle tre dimensjoner (x,y,z). Denne ekstreme nøyaktigheten gjør det mulig for industrielle robot stasjoner å plukke, flytte og manipulere alt fra små elektriske komponenter til store ømfintlige deler som for eksempel i bildører. Kundene våre er hovedsakelig systemintegratorer, løsningsleverandører eller programvareleverandører innen robotikk, industriell automasjon og maskinsyn, utdyper han.

Høy presisjon og nøyaktighet er avgjørende

Zivid tok kontakt med Bosch Rexroth da de trengte en totalleverandør på automasjonsløsninger for produksjonsmaskiner til Zivid-kameraene.

– Vi trengte en «one stop shop», og i det legger jeg at det er folk som kan hjelpe oss med å sette opp de mekaniske bevegelsene, og et robust og bra kontrollsystem som kan brukes over hele verden, sier Hestmann og fortsetter:  

– Grunnen til at vi valgte Bosch Rexroth og det produksjonsutstyret til å lage kameraene er nøyaktighet i bildekalibreringen, sier Hestmann (T.H.). <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Grunnen til at vi valgte Bosch Rexroth og det produksjonsutstyret til å lage kameraene er nøyaktighet i bildekalibreringen, sier Hestmann (T.H.). Foto:  TUM Studio

– Grunnen til at vi valgte Bosch Rexroth og det produksjonsutstyret til å lage kameraene er nøyaktighet i bildekalibreringen, som er veldig viktig. Produksjonsutstyret som de leverer til oss har svært høy presisjon og nøyaktighet, sier Hestmann.   

I det første møte mellom Zivid og Bosch Rexroth ble de enige om at Zivid også trengte et system som er enkelt å programmere i programmeringsspråket Python uten at de trenger ekspertise for industriell automasjon.

– Da jeg presenterte at man ved bruk av ctrlX Core, som er ryggraden i ctrlX AUTOMATION, kun trenger «Zero-Programming» på kontrollersiden og at maskinlogikken enkelt kan programmeres i Python eller hvilket som helt programmeringsmiljø, vekket det interesse hos Zivid, sier produktansvarlig Babar Ali i Bosch Rexroth, som har applikasjonsansansvaret for Zivid.

Revolusjonerer industrielle prosesser

ctrlX Automation er et banebrytende system utviklet av Bosch Rexroth, som revolusjonerer industrielle prosesser og legger grunnlaget for en mer effektiv, fleksibel og fremtidsrettet produksjon. 

 – Det intuitive brukergrensesnittet og de enkle programmeringsverktøyene gjør det enkelt for operatører å konfigurere og overvåke automatiserte prosesser, sier Babar Ali i Bosch Rexroth. <i>Foto:  Bosch Rexroth</i>
 – Det intuitive brukergrensesnittet og de enkle programmeringsverktøyene gjør det enkelt for operatører å konfigurere og overvåke automatiserte prosesser, sier Babar Ali i Bosch Rexroth. Foto:  Bosch Rexroth

– Med ctrlX Automation står man fritt til å velge programmeringsspråk og kommunikasjonsprotokoll. Tanken er at plattformen skal være mest mulig åpen, som passer godt til måten man jobber med produksjon i dag. Systemet er basert på Linux og vi har utviklet et eget operativsystem på toppen, forklarer Babar. 

Ved å kombinere maskinvare og programvare i en integrert plattform, tilbyr ctrlX Automation en skalerbar og tilpasningsdyktig løsning som bidrar til økt produktivitet og konkurransekraft for bedrifter på tvers av industrier.

– En betydelig fordel med ctrlX Automation er brukervennligheten. Det intuitive brukergrensesnittet og de enkle programmeringsverktøyene gjør det enkelt for operatører å konfigurere og overvåke automatiserte prosesser. Dette reduserer behovet for spesialisert teknisk ekspertise og gjør det mulig for bedrifter å oppnå effektiv drift med minimal opplæring og implementeringstid.

Kompetent oppfølging 

Bosch Rexroth har vært med i hele prosessen, og hjalp Zivid med å sette opp den første prototypen.

– Vi har satt opp drivere og omformere. Programvareutviklingen har Zivid gjort internt, med støtte fra vår developer community. Hvis man ikke finner det man trenger i How-to-området, kan man stille spørsmål relatert til de ulike produktene i våre forumer, og vi er pliktet til å svare innen 48t på spørsmål der. Alle tester har vært vellykkede hittil, forteller Babar fornøyd.

Hestmann forteller at oppfølgingen fra Bosch Rexroth har vært veldig bra. 

– De tar alltid telefonen når vi ringer, og har gitt oss suveren og avgjørende oppfølging og hjelp med igangkjøring. De har vært her og installert systemer og hjulpet utviklerne våre med å bli produktive, så vi er veldig fornøyde. Vi er allerede i gang med å lage en ny maskin, røper Hestmann, før han avslutter med at Zivid for tiden er på utkikk etter dyktige utviklere som vil være med på en spennende reise de neste årene.

Les flere artikler fra Bosch Rexroth