Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Har du kontroll på din formue? Slik kan Formuesforvaltnings rådgivere hjelpe deg

Promenad med lekfullhet.
Promenad med lekfullhet. johner.se/Michael Jönsson
Del

Har du lykkes med å skape store verdier?  Søker du etter råd rundt hvordan du skal forvalte verdiene? Formuesforvaltnings rådgivere deler sine erfaringer med hvordan man bevarer og utvikler en formue.

Det å håndtere en formue handler om mer enn å oppnå god avkastning. En formue skaper nye muligheter, men kan også være kilde til verdiforringende konflikter, sier Ole Andreas Bjerke, leder for Formuesforvaltnings kontor i Oslo. Han møter jevnlig familier som har skapt store verdier i Oslo-området.

Kjetil E. Haug fra rådgiverteamet i Oslo. <i>Foto:  MARTINE KOLSTAD</i>
Kjetil E. Haug fra rådgiverteamet i Oslo. Foto:  MARTINE KOLSTAD

− Vi starter aldri vår rådgivning med å snakke om kompliserte finansprodukter. Skal man oppnå et godt resultat med forvaltningen, må man først avklare dagens situasjon og fremtidens behov. Hvilke mål skal formuen bidra til å oppnå? Drømmer man om å skape ny virksomhet? Vil man støtte barna økonomisk? Ha en bekymringsløs pensjonisttilværelse? Sørge for en vellykket generasjonsoverføring?

Spre kapitalen 

Formuesforvaltning er et ledende selskap i Norden innenfor uavhengig rådgivning til formuende privatpersoner og familier, stiftelser og organisasjoner. Selskapet ble startet i 2000 og har nå over 115 milliarder kroner under rådgivning og forvaltning. Kundene ivaretas av lokale rådgivere med støtte fra selskapets eksperter innenfor forvalterseleksjon, jus, skatt, regnskapsførsel og pensjon.

Har du kontroll på din formue? Ta vår quiz her   »

− I starten av et kundeforhold dukker det opp mange spørsmål. Er dette riktig tidspunkt å gå inn i markedet? Hvor mye likviditet bør jeg sitte med? Hvor bærekraftig blir min portefølje? Vår oppgave er å få kundene til å tenke langsiktig og helhetlig, og lage en god plan som gir kontroll og oversikt over hva formuen skal oppnå. Når den er på plass bygger vi en investeringsportefølje, fortsetter Bjerke.

− Et godt råd er å spre kapitalen på ulike fond (renter, aksjer, alternative investeringer), sektorer og geografiske områder. I tillegg er det viktig å velge de beste forvalterne. Ved å spre kapitalen i en portefølje, tilpasset den risikoen man tåler, får man både bedre avkastning over tid og en mer behagelig investeringsreise. 

Opptatt av bærekraft

Ole Andreas Bjerke, daglig leder for Formuesforvaltnings kontor i Oslo.
Ole Andreas Bjerke, daglig leder for Formuesforvaltnings kontor i Oslo.

Formuesforvaltnings størrelse gjør at kundene får tilgang til fond som normalt kun er åpne for store institusjonelle investorer. Det inkluderer blant annet private equity-fond, som investerer i selskaper som ikke er børsnotert. 

− Private equity har gitt god avkastning de siste årene, takket være at vi har valgt ut gode forvaltere.  I tillegg verdsetter mange muligheten til å bidra med kapital til selskaper som utvikler løsninger som bringer verden fremover, forklarer Bjerke.

Les mer om Formuesforvaltning her   »

− Mer ekstremvær, varmerekorder og den ferske rapporten fra FNs klimapanel har blitt en vekker. Vi ser at særlig neste generasjon blir mer bevisste rundt hva de ønsker å bli assosiert med. De er ofte pådrivere i familiebedriften, og når det gjelder hvor deres finansielle formue plasseres. Ved å tilrettelegge for gode samtaler i familiene skapes det løsninger som er bra for alle.

Hybrid rådgivningsmodell

Formuesforvaltning er opptatt av kontinuerlig å forbedre tilbudet til kundene. Selskapets 17 kontorer i Norge ansetter stadig flere dyktige rådgivere med høy kompetanse på formuesforvaltning. Samtidig investeres det betydelig i utvikling av de digitale løsningene. 

Vis mer

− Vi har en hybrid rådgivningsmodell som består av personlig, lokal oppfølging, kombinert med digitale løsninger. I vår app og på vår kundeportal har kundene alltid tilgang til informasjon om hvor pengene er plassert, hvilket klimaavtrykk investeringene har og hvilken avkastning som oppnås. Ved å være transparente og tilgjengelige skapes det et tillitsforhold som gjør at vi blir verdifulle samtalepartnere for kundene. Det skiller oss fra en vanlig kapitalforvalter og er trolig en av flere årsaker til at vi får inn rekordmange nye kunder, avslutter Bjerke.

Kontakt Formuesforvaltning her   »

Les flere artikler fra Formue Norge