Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Altfor mange bruker feil type utstyr for adkomst til maskiner

Del

- Ved arbeid i høyden skal det alltid brukes godkjente adkomstprodukter, i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Dette er for å opprettholde sikkerhetsnivået for arbeidere på arbeidsplasser rundt omkring. Vi ser ofte store mangler hos de aller fleste bedrifter rundt dette. Bransjen har absolutt et stort forbedringspotensiale når det gjelder sikker og godkjent adkomst, mener Finn, Produktspesialist i Grove Knutsen.

Riktig produkt til riktig formål

Et typisk eksempel på bruk av et produkt som ikke er godkjent til formålet.
Et typisk eksempel på bruk av et produkt som ikke er godkjent til formålet.

– Ved befaringer ser vi ofte at bedrifter bruker et produkt som er godkjent for sitt bruk, men at det brukes til feil formål. For eksempel er bruk av bukker og trappestiger som pemanent tilkomst veldig utbredt. Det er et prakteksemplar på bruk av feil produkt, sier Finn Grove-Knutsen.

Regelverket varierer om arbeidet utføres på en maskin eller om det er vedlikeholdsarbeid som utføres. Godkjente bærbare stiger slik som bukker og trappestiger kan brukes til vedlikehold og midlertidig adkomst, men kan ikke brukes som fast adkomstløsing. I stedet skal det benyttes plattformtrapp eller arbeidsplattform som er godkjent i henhold til Maskindirektivet EN14122. Faste installasjoner må være CE-merket, og maskiner som er CE-merket skal som hovedregel ha en adkomstløsning som også er CE-merket.

Lag sikre og skreddersydde adkomstløsninger

Den tyske anerkjente produsenten Zarges står bak systemkonseptet Creaxess. Spesialtilpassede, godkjente og sikre adkomstløsninger i aluminium for alle slags behov. Med en online-konfigurator kan du med noen få tastetrykk bestille en skreddersydd trapp, bro, plattform eller overgang med dine tekniske mål. 

– Zarges Creaxess er et enkelt og fleksibelt produktkonsept som gir en godkjent og sikker adkomst til ditt arbeidsområde. Creaxess dekker både mobile og fastmonterte adkomstløsninger for tilkomst, reparasjon, inspeksjon og vedlikehold og er godkjent etter gjeldende myndighetskrav og relevante forskrifter. Det er enkelt å komme i gang og man kan enkelt designe en adkomstløsning online på creaxess.no. Kan du bygge LEGO, kan du bygge Creaxess, sier Finn.

Brukes av Ikea og Riis Bilglass

Zarges Creaxess gir deg muligheten til en sikker tilgang i høyden for å utføre arbeidet trygt.
Zarges Creaxess gir deg muligheten til en sikker tilgang i høyden for å utføre arbeidet trygt.

Produktspesialisten i Grove Knutsen kan fortelle at flere store kunder har fått levert og testet skreddersydde løsninger fra Creaxess. Ikea har laget fastmonterte adkomstplattformer til avfallshåndtering i bedriften, Scania hadde behov for en mobil vedlikeholdsplattform, og Riis Bilglass bygget en spesialløsning for å raskt kunne bytte ruter på tyngre kjøretøy. Mulighetene er uendelige, for både små og store dimensjoner.

– Alle som i dag har en litt utrygg eller ukomfortabel måte å gjøre arbeid over bakkeplan kan ha nytte av en Creaxess-løsning. Noen bruker en bukk som adkomst til maskiner eller en trappestige til arbeid i høyden. Dette kan bryte med forskriftene og EN-standardene. Zarges Creaxess er en godkjent løsning og følger samme kvalitet som andre Zarges produkter. Alle produkter er testet, godkjent og sertifisert av TÜV iht. Maskindirektivet EN 14122.

– Både store og små bedrifter har glede av de unike adkomstløsningene og vi ser at det smarte systemet bidrar til både å redusere kostnader og forbedre logistikken i svært ulike prosjekter innen industri og lager, avslutter Grove-Knutsen.

Tar 10 minutter 

Det er lett å lage en modell av løsningen du trenger på nett. I konfiguratoren på www.creaxess.no velger du først blant seks ulike trapper, broer, plattformer og overganger. Bestem vinkel, bredde, rekkverksløsning, trinntype og eventuelt plattformstørrelse. Trenger du tilbehør som hjul eller sentrallås kan du legge inn det også. Til slutt får du opp leveringstid, pristilbud og 3D-tegning. Hele prosessen tar kun ti minutter, og du trenger ikke forlate kontorstolen.

Du trenger kun en unbraconøkkel

Creaxess består av moduler i lett aluminium som settes sammen til din tilpassede trapp, bro, plattform eller overgang – kun med en unbraconøkkel! Aluminium er lett, har korrosjonsklasse 3 og gjør konstruksjonen enkel å flytte på. Systemet er også mulig å skreddersy ytterligere, for å gjøre helt kundespesifikke tilpassinger.

Zarges Creaxess gir deg muligheten til en sikker tilgang i høyden for å utføre arbeidet trygt.
Zarges Creaxess gir deg muligheten til en sikker tilgang i høyden for å utføre arbeidet trygt.

– Produktene i markedet har lenge vært preget av kompliserte konstruksjoner og tunge materialer som stål. Ofte blir slike produkter spesialtilpasset og sveiset sammen hos et verksted. Med Creaxess får du et mer fleksibelt og ikke minst mye enklere alternativ. Det er også mange steder det er en fordel å bruke aluminium enn stål, sier Finn.

Fordeler med Creaxess

Service på utilgjengelige steder blir trygt og enkelt med trappemodul med repos og rekkverk.
Service på utilgjengelige steder blir trygt og enkelt med trappemodul med repos og rekkverk.
  • Sikre adkomstløsninger som er skreddersydd til dine behov
  • Tilfredstiller alle krav etter Maskindirektivet EN14122 og Arbeidsplassforskriften
  • Flere typer faste og mobile adkomstløsninger
  • Fleksibelt alternativ til plass-sveisede løsninger i stål
  • Online-konfigurator med alle tilvalg, tekniske tegninger, pris og leveringstid
  • Produsert i aluminium, lav egenvekt og korrosjonsklasse 3
  • Enkelt å håndtere og montere
  • Utviklet av Zarges, og er TÜV-godkjent

Anerkjent tysk produsent

Zarges, med base i Weilheim i Bayern, har utviklet stabile, solide og lette aluminiumsprodukter i snart 90 år. Det er et globalt selskap med rundt 800 ansatte og tre produksjonsanlegg i Europa.

Innovativ teknologi og lang erfaring gjør Zarges til et ledende selskap innen de tre hovednæringene: Adkomst, emballasje, transport og lagring. Zarges-produktene kombinerer fordelene med aluminium, som høy stabilitet med lav vekt, korrosjons-bestandighet og fleksibilitet. De har det rette produktet for alle behov og kan også tilby skreddersydde løsninger. Enten det er for detaljhandel, profesjonelle, bedrifter eller privatpersoner. kunder ser på Zarges som en pålitelig partner og drar nytte av kvaliteten, ekspertisen og den omfattende servicen de har mottatt i mange år etter å ha kjøpt Zarges-produkter.

Grove Knutsen, med snart 80 års erfaring, er en av Norges ledende leverandør av profesjonelt arbeidsutstyr og har hatt Zarges agenturet i Norge siden 60-tallet.

 

Les flere artikler fra Grove Knutsen