Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Stolt ingenørd? Nå kan du bære hederstittelen på brystet

Del

COWI har startet jakten på nye ingenørder. Samtidig lanserer de en ingenørd-kolleksjon, som du nå har mulighet til å vinne.

Før nyttår gikk COWI bredt ut med en ny kampanje som hyllet ingenørdene i bygg- og anleggsbransjen. Et nytt ord ble oppfunnet: Ingenørd.

Ingenørd m1 [inʃənøːɖ] En hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. Er ofte ingeniør av utdanning, men ikke alltid.

 
 

Hederstittelen er det mange som kan kjenne seg igjen nå. Derfor har COWI laget en ingenørd-kolleksjon som du nå kan være med i trekningen om å vinne. Sånn kan du vise omverden at du på ordentlig er en skikkelig ingenørd.

Det eneste du trenger å gjøre er å kommentere hvilken type ingenørd du er i kommentarfeltet til dette innlegget på LinkedIn eller Facebook. Vinnerne av ingenørd-fleecejakke, collegegenser, t-skjorte, caps og handlenett trekkes 22.februar.

Nerden redder verden - nå søker Cowi flere

COWI har mange ingenørder fra før, og du har kanskje allerede blitt kjent med noen av dem på denne siden. Nå ønsker de å bli enda flere. I løpet av januar og februar skal 70 nye ingenørder ansettes, fra klimanørder og BIM-nørder til geonørder eller RAMS-nørder.

I årene fremover skal byggenæringen løse store samfunnsoppgaver og bidra til at Norge når klimamålene sine. Administrerende direktør i COWI, Marius Weydahl Berg, tror at ingenørden vil spille en nøkkelrolle her: Ingenørder trengs når klimagassutslipp skal kuttes, sykehus bygges, våtmarker vernes og vann renses. Man kan rett og slett si at nerden redder verden.

BLI KJENT MED NOEN AV COWIs INGENØRDER - OG SE LEDIGE STILLINGER

– Vi skal realisere elektrifiseringen av samfunnet og overgangen til fornybare og effektive energiløsninger. Vi skal bidra til å stoppe de negative klimaendringene, og samtidig utvikle klimatilpassede løsninger for morgendagens vær. Til det trengs mye spesialistkompetanse, sier Weydahl Berg.

Ingenørd privat og på jobb

Skapnørd: Weydahl Berg kom selv ut av skapet som ingenørd i vinter, gjennom sin brennende interesse for science fiction og Star Wars.
Skapnørd: Weydahl Berg kom selv ut av skapet som ingenørd i vinter, gjennom sin brennende interesse for science fiction og Star Wars.

Du har helt sikkert en ingenørd på kontorlandskapet. Kanskje er du en slik selv. Personene du alltid kan pirke på skuldra når du lurer på noe eller bare vil diskutere et tema med. De som har bunnløs kunnskap om tematikken og som lyser opp når de deler av den. Tematikken kan være knyttet til det du jobber med, eller noe helt annet. Det er ingenørden.

TA TESTEN: ER DU EN EKTE INGENØRD?

– Det indre drivet vi har til å lære noe nytt, dele kunnskap med andre og konstant forbedre oss, er en viktig egenskap å dyrke. Det gir oss energi og glede. Det gir avkobling og inspirasjon. Det gir egenart, men også fellesskap, sier Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i COWI.

Ingenørder sammen

Det er Catrine Tvete, HR Business Partner i selskapet, enig i. Hun er sentral i mangfoldsarbeidet i COWI, og tror kampanjen kan ha positive bieffekter også på mangfoldet i selskapet også.

– Det jeg liker veldig godt med ingenørd, er at vi viser at alle kommer med sin helt unike kompetanse, både når det gjelder det faglige og det private. Vi har en enorm bredde blant kollegene våre og det er rom for å være seg selv. Og vi tror ingenørdene våre leker godt sammen. Det er viktig, for mangfold har lite å si hvis man bare teller menneskene rundt et bord, uten at det finnes en kultur der disse personene funker sammen.

SE ALLE LEDIGE INGENØRD-STILLINGER HER

– Jeg synes at hele ingenørd-begrepet er med på å samle oss – vi er ingenørder sammen og er stolte av det. Og jeg synes vi i COWI er ganske gode på å være ingenørder sammen i prosjekter også, som kommer kundene våre til gode gjennom tette, tverrfaglige samarbeid, sier Tvete.

Lederansvar

Toppsjefen er tydelig på at kompetanseutvikling er et lederansvar, selv for den erfarne spesialisten.

– Man er aldri ferdig utlært. Selv den mest seniore spesialisten motiveres av å lære noe nytt. Som ledere er det vår oppgave å tilrettelegge for at hver enkelt medarbeider utvikler seg, får nye perspektiver og impulser, sier Weydahl Berg.

LES OGSÅ: MØT KONTAKTLEDNINGSNØRDEN PÅL SOM SLET MED DYSLEKSI PÅ SKOLEN, MEN SOM NÅ ER EN AV NORGES FREMSTE I SITT FAG

Møt noen av ingenørdene

COWI har intervjuet noen av sine egne ingenørder, om hva de brenner for, hvordan de finner inspirasjon og hva som driver dem. Her er noen av historiene:

Møt trenørden Kristin, som kan gjenkjenne over 700 ulike trær og busker

Møt asbestnørden Marte, som synes noe av det mest spennende i jobben sin er å dra på «skattejakt» etter miljøgifter.

Møt tryllenørden Håkon, som ikke tror det er tilfeldig at han er både ingeniør og tryllekunstner

Les flere artikler fra Cowi