Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Norge er årets partnerland på verdens ledende industrimesse

F.V. Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Robert Habeck, føderal minister for økonomi og klimahandling, Jan Christian Vestre, næringsminister i Norge, Jochen Köckler, administrerende direktør og styreleder i styret for Deutsche Messe.
F.V. Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Robert Habeck, føderal minister for økonomi og klimahandling, Jan Christian Vestre, næringsminister i Norge, Jochen Köckler, administrerende direktør og styreleder i styret for Deutsche Messe. Foto: Rainer Jensen
Del
Produsert av TUM Studio

Mer enn 130,000 besøkende fra hele verden strømmer til Hannover 22.-26. april for å delta på den viktigste internasjonale plattformen for industriell teknologi, innovasjon og digitalisering: Nemlig Hannover Messe 2024. 

Messen er kjent for å vise frem de nyeste fremskrittene innen Industri 4.0, inkludert automatisering, robotikk, IoT, AI og digital produksjonsteknologi.  

Onuora Ogbukagu i Deutsche Messe. <i>Foto:  Deutsche Messe</i>
Onuora Ogbukagu i Deutsche Messe. Foto:  Deutsche Messe

– Hannover Messe utforsker fremtidens fabrikker med temaer som digitalisering og kunstig intelligens. Utstillere inkluderer selskaper som Siemens, Microsoft, Google, Amazon, som er sterke innen digitalisering og automasjon. Det andre hovedtemaet er fremtidens energisystem med fokus på fornybar energi og hydrogen, forteller Onuora Ogbukagu, pressekontakt i Deutsche Messe. 

Selskapet er en ledende messeorganisasjon etablert i 1947. De organiserer rundt 150 messer årlig med hovedfokus på industrielle handelsmesser, spesielt innen automasjon, digitalisering og elektrifisering. 

Norge som partnerland

Som partnerland for verdens største industriteknologimesse, får Norge muligheten til å profilere seg og rette oppmerksomheten mot den norske industrien.

Hannover <i>Foto:  Rainer Jensen</i>
Hannover Foto:  Rainer Jensen

Under parolen «Pionering the Green Industrial Transition» vil Norge vise frem sine ambisjoner for overgangen til et lavkarbonsamfunn og sin rolle i utviklingen av løsninger for å transformere industrien og nå netto nullutslipp. Ved å samle et utvalg selskaper fra nøkkelindustrier, skal Norge vise frem produkter og løsninger for energiomstilling og bærekraftig industri. 

– I år er Norge offisielt partnerland for Hannover Messe, som innebærer at Norge får en egen nasjonal paviljong for å vise frem norske produkter og løsninger. Norges paviljong ligger i Hall 12 og er koordinert av Innovasjon Norge. Årets utstillere består blant annet av noen av Norges største bedrifter innen energi, som Equinor, Siemens, Statkraft og DNV. I Tillegg til dette vil Norge ha en egen hydrogenpaviljong i hall 13, forteller Ogbukagu.

I den sammenheng vil Jonas Gahr Støre, sammen med Dr. Ursula von der Leyen (Europakommisjonens president) og Olaf Scholz (Tysklands forbundskansler), tale på åpningsseremonien.

Ved å samle representanter fra ulike bransjer, som bilindustri, energi, luftfart, produksjon og ingeniørvirksomhet, fremmer Hannover Messe tverrfaglig innovasjon og partnerskap innen miljøvennlige teknologier, fornybare energiløsninger og bærekraftige produksjonsmetoder.

Messen fungerer som en innovasjonshub der ledende selskaper, oppstartsselskaper, forskningsinstitusjoner og politikere samles for å utveksle ideer, vise teknologiske gjennombrudd og diskutere fremtidig industriell utvikling. 

Egen norsk hydrogenpaviljong

– Tyskland er den viktigste handelspartneren for Norge, og Norge har hydrogenløsniner som er avgjørende for den tyske industrien i det grønne skiftet, sier Johan Verbeek Wolthuys.

Johan Verbeek Wolthuys i Norsk-Tysk Handelskammer. <i>Foto:  Norsk-Tysk Handelskammer</i>
Johan Verbeek Wolthuys i Norsk-Tysk Handelskammer. Foto:  Norsk-Tysk Handelskammer

Han jobber som prosjektleder i avdelingen Market Entry hos Norsk-Tysk Handelskammer og har ansvaret for organiseringen av Hydrogenpaviljongen på Hannover Messe. Norsk-Tysk Handelskammer jobber bilateralt med å bistå tyske bedrifter som vil bli aktive på det norske markedet, samt norske bedrifter på det tyske markedet.

– Paviljongen er et viktig fokus for den norske tilstedeværelsen på Hannover Messe og huser utstillere fra energi, prosessindustri, batteri/ladningsløsninger, digitalisering og så videre. Et nettverksprogram skal fremme samarbeid mellom norske og internasjonale bedrifter og presenterer forretningsmuligheter for utenlandske investorer, sier Wolthuys.

På hydrogenpaviljongen får norske bedrifter innen hydrogen muligheten til å presentere seg selv og komme i kontakt med noen av verdens ledende hydrogenselskap som også er tilstede i Hannover. Noen av utstillere er blant annet HydrogenPro ASA, UMOE Advanced Composites AS og Hystar AS. 

– Det er fremdeles noen få plasser ledige for bedrifter innen hydrogen som har lyst å være med.

Opplev Hannover

Onuora Ogbukagu i Deutsche Messe forteller at Hannover er en kjent messeby, og at den pittoreske nordtyske byen yrer av liv når messen går av stabelen i april. Messen ligger rett sør for bysentrum i Hannover og er lett å nå med offentlig transport.

Den pittoreske nordtyske byen yrer av liv når Hannover messe går av stabelen i april. <i>Foto:  Shutterstock</i>
Den pittoreske nordtyske byen yrer av liv når Hannover messe går av stabelen i april. Foto:  Shutterstock

– Hannover er en av de grønneste byene i Europa. Byen i Niedersachsen er svært fremtidsrettet og langt fremme i utviklingen av innovative løsninger for bærekraft og effektivitet. Urbant liv, kultur, innovative oppstartsselskaper, høy livskvalitet, grønne områder, enkel tilgjengelighet for alle – dette er faktorene som utgjør fremtidsbyen.  

Og dersom du er i humør for en kort sightseeingtur til fots på kvelden, anbefaler han den fire kilometer lange «Red Thread tour» som starter ved Ernst-August-Platz og tar deg med til de viktigste severdighetene i sentrum.

Videre forteller han at feinschmeckere kan ta en kulinarisk reise rundt om i verden uten å forlate Hannover.

– Spesialiteter fra hele verden, livlige kafeer og bistroer, autentiske puber og vertshus, stilige barer og restauranter – det fantastiske utvalget garanterer noe for enhver smak og ethvert budsjett. For den som ønsker å nyte tysk mat mens de er i Tyskland anbefaler jeg å besøke restauranten Stadtmauer. Her serveres det både regionale, tradisjonelle og moderne retter for enhver smak. 

Ernst-August-Galerie er et moderne shoppingsenter med 130 butikker og serveringssteder. Niki-de-Saint-Phalle-Promenade, Kröpcke Passage og Galerie Luise tilbyr en mangfoldig blanding av butikker som dekker alle livets behov.

– Shopping i området rundt Marktkirche er en spesiell opplevelse med bindingsverkshusene i gamlebyen, elegante butikker, kunstgallerier og autentiske puber som aldri skuffer, avslutter han.