00:01:47Nyhetsstudio
Veidekke bedret lønnsomheten

Veidekke omsatte for 9,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Resultatet før skatt var 25 millioner kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet en ordrereserve på 41,2 milliarder.

 Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

– Veidekke holdt god kjørefart gjennom første kvartal. I et marked som fortsatt er utfordrende, med en tydelig todeling mellom bygg og infrastruktur, har vi opprettholdt aktivitet og ordrereserven, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en melding.

Resultatet før skatt for første kvartal var 25 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var resultatet til Veidekke minus 37 millioner kroner.

– Første kvartal preges som vanlig av lavsesong i deler av konsernet. I år forbedret vi lønnsomheten fra fjoråret, men vi mener det er gode muligheter for å styrke lønnsomheten ytterligere og jobber videre for å realisere potensialet i alle deler av virksomheten, sier Bengtsson.

Krevende byggebransje

Omsetningen i kvartalet utgjorde 9,5 milliarder kroner, som er på nivå med første kvartal 2023. Infrastrukturvirksomhetene økte sin omsetning, mens omsetningen i byggvirksomhetene avtok noe, opplyses det.

– Infrastrukturmarkedet opplever vi fortsatt som solid, og selv om det er et krevende marked for bygg generelt og boliger spesielt, finnes det også lyspunkter. En sterk ordreinngang i første kvartal gir oss et godt grunnlag å jobbe med fremover, sier Bengtsson.

 Private yrkesbygg gir ordrer

Ordreinngangen i kvartalet var 10,2 milliarder kroner og over 40 prosent kom innenfor private yrkesbygg. Til sammenligning var ordreinngangen på 10,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Ved utgangen av kvartalet utgjorde ordrereserven 41,2 milliarder kroner, mot 43,1 milliarder kroner på samme tid i fjor og 40,4 milliarder kroner ved årsskiftet. 62 prosent av ordrereserven blir til omsetning i de neste tolv månedene.