18:09:08Nyhetsstudio
Inntektsvekst for Zaptec tross utfordrende marked

Zaptec, som produserer ladere til elbiler fikk et resultat på minus to millioner kroner i årets første kvartal, men inntektene vokste med 14 prosent.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Elbil-ladeselskapet hadde en omsetning på 300 millioner kroner i kvartalet, mot 265 millioner kroner året før, som gir en inntektsvekst på 14 prosent.

– Som den klare markedslederen i Norden og den tredje største i Europa, er vi stolte av å rapportere robust ordreinngang og inntektsvekst til tross for utfordrende markedsforhold i våre kjernemarkeder, sier administrerende direktør i Zaptec, Knut Østrem.

Driftsresultatet ble minus ti millioner kroner mot minus syv millioner kroner, mens resultat før skatt var minus 12 millioner kroner i kvartalet (0).

– Vi har levert betydelige milepæler i første kvartal, inkludert fullføring Zaptec Pro-samsvar i både Storbritannia og Frankrike, hvor vi nå bygger momentum, sier Zaptec-sjefen.

Zaptecs ordreinngang i første kvartal var 306 millioner kroner, mens ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 452 millioner kroner.

– Vi har redusert driftskostnadene betydelig i første kvartal, som til sammen med tilpasning av produksjonsnivåene fremover understreker vår pågående forpliktelse til kostnadseffektivitet og lagerstyring, sier Østrem.