×
Annonse fra Delta V for

Vilde landet drømmejobben – her er hennes beste tips

Innimellom møter og andre arbeidsoppgaver koder Vilde en prototype knyttet til en helt ny løsning for hvordan standarder og krav skal leveres til industrien.
Innimellom møter og andre arbeidsoppgaver koder Vilde en prototype knyttet til en helt ny løsning for hvordan standarder og krav skal leveres til industrien. (Foto: Delta V)
  • Delta V Dette er en annonse. Journalistene i Tu.no er ikke involvert i produksjonen.

For et drøyt år siden var Vilde Nyrønning Strøm ferdig med en Master i matematikk og informatikk fra Universitetet i Oslo. Etter det, har karrieren hennes fått rakettfart, og hun møter oss på det som har blitt hennes andre hjem; DNV GLs storslåtte campus på Høvik.

Etter å ha vært igjennom en håndfull intervjuer falt valget på DNV GL, tidligere Veritas, der hun gikk rett inn i den faste stillingen som «Graduate i Cyber Security».

Hun var ikke i tvil om at dette, det var stedet hun skulle satse på. Det gode inntrykket startet tidlig i prosessen, og fortsatte.

Foto: Delta V

– Intervjuprosessen var veldig god sammenlignet med andre steder jeg var. Magefølelsen her var jo definitivt den beste, innrømmer hun. 

DNV GL klatret tidligere i år til topps i en uavhengig kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere, foran flere kjente virksomheter i landet. Spennende arbeidsoppgaver, et svært godt arbeidsmiljø og gode karrieremuligheter ble trukket frem i begrunnelsen.

– Jeg likte spesielt godt at det er fokus på faglig utvikling, og at det settes like stor pris på om du ønsker å utvikle deg faglig fremfor å gå den vanlige leder-stien. De solgte seg bra inn på alle de ulike mulighetene internt i selskapet, og de har definitivt levd opp til lovnadene, bekrefter Vilde.

Selskapet er mest kjent for kjernevirksomheten innen klassifisering av skip, sertifisering, testing og rådgivning, og jobber i dag aktivt med digitialsering av egne tjenester og industriene de er engasjert i. Sentralt i dette er kombinasjon av tradisjonell fagkompetanse med nye muligheter innenfor anvendt IT. 

Fleksibel arbeidsplass  

Siden Vildes utdanning ikke var spesialisert innenfor et spesifikt felt innen IT, så har fleksibiliteten internt vært gull verdt.

– Vi er jo et selskap som leverer tjenester for å håndtere og minimere risiko, hvor IT og digitale løsninger utgjør en større og større del av jobbhverdagen vår. Å få lære om sikkerhetsaspektet rundt kritisk infrastruktur og digitale trusler har vært veldig nyttig og spennende. Som konsulent blir du del av mange forskjellige prosjekter, og i mitt første halvår fikk jeg også øynene opp for en annen ekspertise vi har i DNV GL.

Vilde jobber nå fortsatt i samme forretningsområde, Digital Solutions, men under en ny avdeling som tilbyr konsulenttjenester innenfor Information Risk Management. Digital Solutions fungerer som en brobygger mellom alle forretningsområdene, og leverer programvare og digitale løsninger på tvers av industrier og fagfelt. Information Risk Management har fokus på modelering og strukturering av data i nye IT-løsninger.

– Akkurat nå jobber jeg mye med datakvalitet og representasjon av kunnskap på en strukturert måte som datamaskinen kan forstå. Dette er et underdomene av AI (Artifical Intelligence), som er kjent som «knowledge representation and reasoning». Vi jobber med store, omfattende prosjekter, hvor potensialet for automasjon er enormt, forteller Vilde engasjert. 

Hun forteller at dette også var tema for årets sommerprosjekt som hun var prosjektleder for, en rolle som var helt ny for matematikeren.

– Det var veldig spennende å få prøve noe helt nytt, ledelse og «soft skills» generelt kommer utrolig godt med som konsulent. Sommerprosjektet har også vært veldig verdifullt for oss som selskap. Det ga meg veldig mye input til det videre arbeidet, men jeg skal innrømme at jeg klødde i fingrene etter å ta tak i det faglige, forteller konsulenten, som innimellom møter og andre arbeidsoppgaver koder en prototype knyttet til en helt ny løsning for hvordan standarder og krav skal leveres til industrien.

Her er Vildes fem tips til jobbsøkere

Vilde har fem tips til jobbsøkere basert på sine egne erfaringer. Foto: Delta V

#1– Vær tydelig på hva du selv ønsker!

Selvfølgelig skal man være attraktiv for arbeidsgiver, men husk at du som student også er attraktiv, så ikke være redd for å stille spørsmål. Det er veldig viktig, tror jeg. «Like mye som at du skal passe for bedriften, så skal bedriften passe for deg».

#2– Vis fram hvem du er som person!

Litt klisjé, men man må framstå som den man er og fronte de interessene man har i intervjusituasjoner, så man får en jobb som passer best mulig for deg. Som student er arbeidsmarkedet veldig nytt, og jeg følte selv veldig på det at man skal framstå fra sin beste side.

#3– Ha alt det formelle på plass!

Da jeg hadde rekrutteringsansvar for sommerprosjektet, var det veldig mange som glemte å legge ved de vanlige tingene som CV, karakterer, og lignende. Det kan skje den beste kandidaten. Så du kan aldri sjekke for mange ganger at du har svart på alt i jobbannonsen, ellers kan du miste en god mulighet.

 

Når du endelig har landet jobben, mener Vilde at du bør...

#4– Følge dine interesser, det tjener både du og arbeidsgiver på!

For eksempel her i DNV GL er det så utrolig mange muligheter internt, og du er på ingen måte låst til arbeidsoppgavene. Så lenge man søker nye utfordringer, finner en vei som er spennende, og sier ifra om hva man vil, så tror jeg man vil få en fantastisk jobb.

#5– Hvis du ikke gir utrykk for hva du vil forme jobben til, er det ingen som leser tankene dine!

Jeg tror veldig mange nyutdannede føler at de som nyansatt ikke kan si ifra om hva de vil eller ønsker, men det stemmer ikke. Selv om det selvfølgelig både kan være skummelt og ubehagelig, så er det du selv som former din egen jobb.

Satser på nyutdannede

Etter noen utfordrende år med begrenset rekruttering er DNV GL igjen i en posisjon der de rekrutterer, med fokus på nyutdannede.

– Som nyansatt jobber man ofte sammen med eksperter innenfor sine områder.  Nyutdannede bringer erfaringsmessig inn nye perspektiver, som tilfører stor verdi for alle involverte, forteller Tommy Bjørnsen, som er landssjef for DNV GL Norge.

DNV GL er et av Norges eldste og mest internasjonale selskaper, med 350 kontorer i over 100 land. Det globale hovedkontoret for DNV GL konsernet ligger idyllisk til i Veritasparken i strandkanten på Høvik like utenfor Oslo.

Foto: DNV GL

– Vi er et globalt selskap, hvilket gir muligheter for å jobbe internasjonalt for de som ønsker det. Vi gir de ansatte mye ansvar tidlig og legger aktivt til rette for faglig og personlig utvikling. Vi har også fått mange tilbakemeldinger på at folk finner mening i DNV GLs formål, forteller Norgessjefen.

Selskapets formål er å sikre liv, verdier og miljø.

– Vi ser at slike faktorer har blitt viktigere enn kule arbeidslokaler, god kaffe og den type ting blant nyutdannede, selv om vi også har det, poengterer han.

Tommy har også noen tips fra arbeidsgiversiden:

– Du må ha lyst til å bidra og være med å gjøre en forskjell! Det betyr blant annet at du må være åpen for å lære og dele kunnskap – hvor mange års erfaring du har er ikke avgjørende.   

– De vi ansetter er mennesker med en sterk faglig plattform, engasjerte og interesserte i å utvikle seg faglig og personlig når de får jobben. I dette ligger det også en forventing om at en er forberedt på å jobbe med varierte arbeidsoppgaver.

– Når de som søker tydelig klarer å få frem hvem de er, hva de kan og hvorfor de er den rette for jobben, så stiller de sterkere i rekrutteringsprosessen.

– Husk også at om du har engasjert deg i noe på fritiden, hatt verv eller studert i utlandet, er det også noe som teller positivt. Dette er viktig å få frem i jobbsøknaden.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)