Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

To norske finalister i global bærekraftkåring

Fra venstre: Camilla Pedersen og Jørn Larsen i Schneider Electric, Ronny Gleditsch, Daniel Da Silva og Ole Halvor Afseth i Satema Group. Foto: Schneider Electric.
Fra venstre: Camilla Pedersen og Jørn Larsen i Schneider Electric, Ronny Gleditsch, Daniel Da Silva og Ole Halvor Afseth i Satema Group. Foto: Schneider Electric.
Del

Schneider Electric ønsker å skape «Impact» ved å gjøre alle i stand til å få mest mulig ut av energi og ressurser, og bygge bro mellom fremgang og bærekraft. Hos Schneider kaller vi dette Life Is On. 

Vår misjon er å være den pålitelige partneren innen bærekraft og effektivitet. 

Vi er en global industriell teknologileder med verdensledende ekspertise innen elektrifisering, automasjon og digitalisering; og vi jobber for å bringe intelligente, motstandsdyktige, fremtidssikre og brukervennlige løsninger til industri, infrastruktur, datasentre, bygg og boliger.

Med forankring i vår dype domeneekspertise, leverer vi integrerte AI-baserte IoT-løsninger som dekker hele levetiden til anleggene. Dette gjør vi ved hjelp av tilkoblede produkter, automasjon, programvare, tjenester og digitaltvilling – med en lønnsom vekst for våre kunder som resultat.

Vi er et selskap som fokuserer på mennesker med et økosystem som består av 168 000 kolleger og mer enn en million partnere som opererer i over 100 land. Dette sikrer nærhet til våre kunder og interessenter. Vi omfavner mangfold og inkludering i alt vi gjør, veiledet av vårt meningsfulle formål om en bærekraftig fremtid for alle.

Hele to av de tolv europeiske finalistene i den globale bærekraftkåringen Global Sustainability Impact Awards er norske.

Høsten 2022 arrangerte Schneider Electric kåringen Global Sustainability Impact Awards for første gang. Hensikten var å anerkjenne og gi synlighet til partnerbedrifter som skiller seg ut ved å lede an innen bærekraft og avkarbonisering. Kåringen omfatter to utmerkelseskategorier: en anerkjennelse for partnere som fremmer bærekraft i egen bedrift og en for de som skaper resultater for sine kunder.

To bedrifter, IT-selskapet Atea og tavlebygger/systemintegrator Satema Group, vant hver i sin kategori i Norge.

– Det en stor glede for oss å fortelle at hele to av tolv bedrifter fra Europa som er videre i den endelige globale kåringen, er norske, uttaler Camilla Pedersen, System & Estimation Engineer og ansvarlig for Schneider Electric Sustainability Impact Awards i Norge.

Atea og Satema er en del av en begrenset elite av høyt anerkjente europeiske bedrifter; blant disse finner man kun én nordisk aktør til; Rambøll Finland.

Anerkjent bærekraftleder

Atea, ledende leverandør av IT-infrastruktur, ble i år rangert av Corporate Knights som et av verdens mest bærekraftige IT-selskap. De er kjent i Norge for å ha grunnlagt 100 %-klubben, som fremmer gjenbruk og resirkulering av IT-utstyr i hele bransjen.

Gjennom initiativet Atea Sustainability Focus prøver de å få flere til å være med på den grønne transformasjonen og bidra til positiv endring i bransjen. De har også dannet en "bærekraftskole" som alle ansatte må gjennom.

– Det er klart, det er en ære og veldig gøy for oss å være med i denne kåringen, sier Elisabeth Eide, Head of Sustainability & Compliance i Atea.

 
<p><span>Fra venstre: Hanne Zakariassen, Nelly Flatland, Theodor Gjelsten fra Atea, Astri Grov og Camilla Pedersen fra Schneider Electric, og Elisabeth Nissen Eide, </span><span>Head of Sustainability & Compliance i Atea. Foto: Schneider Electric.</span></p>
 

Fra venstre: Hanne Zakariassen, Nelly Flatland, Theodor Gjelsten fra Atea, Astri Grov og Camilla Pedersen fra Schneider Electric, og Elisabeth Nissen Eide, Head of Sustainability & Compliance i Atea. Foto: Schneider Electric.

Atea vant i Norge for sin gjennomtenkte tilnærming til intern håndtering av bærekraft; de har et styresystem med klare mål for bærekraftig utvikling, en global klimapolicy basert på årlig rapportering i forhold til vitenskapsbaserte klimamål og rapporterer til CDP (Carbon Disclosure Project, internasjonal non-profit organisasjon som hjelper bedrifter og byer med å avsløre egen miljøpåvirkning).

Virksomheten bruker energibesparende smartbygg i Norge med integrering av grønn energi. De overfører overflødig varme/energi til nærliggende kontorbygg gratis på datasenter. De har også etablert en guide om bærekraftkrav for innkjøpere ved anskaffelse av IT. 

Innovative systemløsninger 

Satema er på sin side en av landets mest fremoverlente leverandører av produkter og tjenester for sikker og pålitelig strømforsyning fra A til Å; fra første spadetak med løsninger for byggestrøm og reservekraft, til bolig og næringsbygg, med smarte, pålitelige og energieffektive løsninger for infrastruktur og elektrisk distribusjon. Med sine produkter, løsninger og tjenester, hjelper Satema kunder med å bruke energi mer effektivt.

– Vi synes det er utrolig moro at vårt arbeid anerkjennes på internasjonalt nivå, uttaler Thomas Schumann Østgaard, administrerende direktør i Satema.

Satema benytter videre sin erfaring og kompetanse fra smart elektrodistribusjon i bygg til å utvikle innovative systemløsninger for infrastruktur og elektrodistribusjon på byggeplasser (Byggestrøm).

Bygg og anlegg er verdens største landbaserte industri. Med sin teknologi og løsninger senker Satema terskelen for samhandling, digitalisering og energieffektivisering for alle aktørene inn mot dette segmentet, noe som vil være avgjørende for å nå de ambisiøse bærekraft-målene for bygg og anleggsnæringen.

– Vi i Schneider Electric takker våre partnere som deler vår visjon om å gjøre mer med mindre bruk av energi og ressurser gjennom digitalisering. De gjør en utrettelig jobb for å fremme bærekraftig business og bidra til avkarbonisering, avslutter Camilla Pedersen i Schneider Electric.

Les flere artikler fra Schneider Electric