BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Vy Buss kjører i gang 55 elbusser i Oslo-området, Rogaland og Innlandet

ABBs ladeløsninger skal fylle ren og fornybar energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

Det nye bussanlegget i Haugesund utstyres med ladeløsninger fra ABB
Det nye bussanlegget i Haugesund utstyres med ladeløsninger fra ABB (Foto: Plank Arkitekter)
Innhold fra annonsør

ABBs ladeløsninger skal fylle ren og fornybar energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

Norges største busselskap, Vy Buss (tidligere Nettbuss), har bestilt 55 elbusser fra BYD, inklusive 28 «by-til-by-busser» med oppgradert batterikapasitet. Totalt kan de 55 nye elbussene kutte utslipp tilsvarende rundt 2000 personbiler, blant annet 4000 tonn CO2.

– Vår ambisjon er å være ledende når det gjelder moderne og fossilfri teknologi, slik at kundene våre kan nyte grønn og smart transport, sier Ole Engebret Haugen, administrerende direktør i Vy Buss.

Støtter FNs bærekraftsmål

ABB leverer ladere til samtlige 55 elbusser, fordelt på Hamar, Haugesund og Slemmestad i Akershus.

– Dette er nok et viktig bidrag til det grønne skiftet og vi ser frem til et fruktbart samarbeid med Vy Buss, sier Gøran Salomonsen, administrerende direktør hos ABB Electrification Norway AS.

– Vy Buss sin satsing på elbusser støtter blant annet FNs bærekraftsmål nr. 13, «Handle umiddelbart for å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem».

Elbussene er også et godt tiltak for å redusere støy for både omgivelser og passasjerer og kutter driftskostnader. En elektrisk motor er om lag tre ganger så energieffektiv som en fossilmotor. Dermed kan elbussen kjøre tre ganger så langt på samme energimengde som en dieselbuss.

ABB leverer totalt 34 HVC 100 depotladere til Vy Buss. Hver depotlader kan drive inntil 3 ladebokser, som kobles til elbussen. Leveransen inkluderer 55 slike ladebokser, én per elbuss, slik at alle kan tilkobles samtidig. Ladetiden vil avhenge av batteristørrelse og mengden energi i batteriet ved ladestart.

Digital og oppkoplet

Det nye bussanlegget i Slemmestad får ladeløsninger fra ABB. Foto: Stark Rød-Knutsen arkitekter as og Hallmaker AS

Med denne leveransen vil ABB ha installert ladere til nærmere 150 elbusser i Norge, til blant annet Arendal, Bærum, Drammen, Lillehammer, Nedre Romerike og Trondheim.

ABBs ladere inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil. Løsningen inkluderer blant annet betalingsløsninger, god innsikt i bruksmønsteret, bedre styring, maksimal oppetid, økt effektivitet og optimal drift.

Vy Buss er Norges største bussoperatører med en markedsandel på rundt 30 prosent. Operatøren leverer lokaltrafikk, ekspressbusser, turkjøring, shuttletrafikk og flybusser.