Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Valhall-områdets nye plattformer får avansert styring og digitalisering

Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com
  • Aker BP har tildelt ABB kontrakt på leveranser til en ny, kombinert prosess- og brønnhodeplattform (PWP) på Valhall feltsenter og en ny, ubemannet brønnhodeplattform, Fenris
  • ABB skal levere elektro, styresystemer, telekommunikasjon og digitalisering (ECT+D)
  • Kontrakten er tildelt som del av «Fixed Facilities Alliance» mellom ABB, Aker Solutions og Aker BP

Aker BP har gitt alliansepartner ABB i oppdrag å levere elektro, styresystemer, telekommunikasjon og digitalisering (ECT+D) til Valhall PWP/Fenris. Den nye PWP-plattformen er broforbundet med Valhall feltsenter mens Fenris er en ny, ubemannet plattform på Fenris-feltet, 50 km unna. Den samordnede utbyggingen vil bidra til å forlenge levetiden til 2060 og økt verdiskapning fra Valhall.

- Dette er det tredje prosjektet i regi av alliansemodellen som vi deltar på. Vi er stolte av at Aker BP igjen viser oss tillit til å bidra med våre teknologier og kompetanse, sier Tor Ove Lussand, leder for ABB Energy Industries i Norge. - For sømløs, dynamisk og effektiv prosjektgjennomføring vil vi benytte vår digitale Adaptive Execution-modell. Vi trekker også veksler på erfaringene fra tidligere prosjekter i alliansen, som Valhall Flanke Vest og Hod B. I sum vil det ta våre digitale leveranser til et nytt nivå og vise at smarte, digitale løsninger kan bidra til lavere kostnader og økt produktivitet.

Digitalisering i førersetet

ABB er tildelt kontrakt for ny feltutbygging i Valhall-området. <i>Foto:  Aker BP</i>
ABB er tildelt kontrakt for ny feltutbygging i Valhall-området. Foto:  Aker BP

ABB har tidligere levert FEED (Front End Engineering Design) for elektro, styringssystemer og telekommunikasjon for Valhall PWP/Fenris. Nå følger leveranser av systemer, løsninger og tjenester for ECT+D samt simulator.

Som normalt ubemannet plattform stilles det ekstra krav til pålitelighet for utstyret på Fenris. Den er i likhet med den nye prosess- og brønnhodeplattformen designet med fjernbasert, digital tilstandsovervåking og avanserte digitale løsninger som vil bidra til mer bærekraftig og effektiv drift, såkalt Process Performance. Styringssystemet ABB Ability System 800xA utrustes blant annet med Select I/O (en-kanals inngangs-/utgangssystem der signaler fra anleggsutstyr blir digitalt krysskoblet i smarte koblingsbokser).

Utslippsfri produksjon

Første produksjon fra utbyggingen er planlagt i 2027. Valhall-området, inklusiv Fenris, er forsynt med kraft fra land og har dermed tilnærmet null utslipp ved normal drift.

Les mer om Aker BPs alliansemodeller på Allianser - Aker BP 

LENKER

Allianser - Aker BP

ABB Ability

ABB Ability System 800xA

ABB Select I/O

ABB telekommunikasjon

ABB Adaptive Execution

Les flere artikler fra ABB SmartPrat