Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Skybasert teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg

Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg
Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg Foto: Lundin Energy Norway
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com
  • Avansert fjernovervåking og analyse av elektroutstyret bidrar til økt oppetid og reduserte vedlikeholdskostnader for plattformen
  • Skybasert løsning gir umiddelbar tilgang til brukervennlig informasjon og beslutningsstøtte både offshore og onshore
  • Løsningen bidrar til å redusere helikopterreiser og opphold offshore
  • Software-as-a-Service (SaaS) støtter kontinuerlige forbedringer i funksjonalitet

Lundin er operatør på Edvard Grieg. ABB leverte komplett elektroutstyr for pålitelig drift av plattformen da den startet produksjonen i 2015. Siden starten har ABB levert tilstandsbasert fjernovervåking av utstyret. Informasjonen har blant annet blitt benyttet til planlegging av vedlikehold av Lundins eksperter ved selskapets operasjonssenter på Lysaker utenfor Oslo.

- For Lundin handler digitalisering om stadig forbedring. Vi tar i bruk ny teknologi for å møte nye utfordringer og å behandle og nyttiggjøre oss av stadig større datamengder, sier Ian Gore, Elektro Teknisk Ansvarlig for Edvard Grieg i Lundin Energy Norway. - Vi går foran med digitalisering på norsk sokkel. Ved smart bruk og omfattende deling av data kutter vi utslipp og styrker både selskapets og hele industriens konkurransekraft.

Forbedret ytelse

ABB har nå oppgradert tilstandsovervåkingen av elektroutstyret med enda bedre ytelser, utvidet funksjonalitet og økt brukervennlighet. Statusinformasjon fra elektroutstyret strømmes via såkalt Edge-teknologi på plattformen til en skybasert Software-as-a-Service løsning hos ABB.

- Lundin har tidligere uttrykt stor verdi av den opprinnelige tilstandsovervåkingen. Den nye løsningen løfter online vedlikeholdsovervåking og -analyse til nye høyder og vil bidra til at Lundin utfører drift og vedlikehold av Edvard Grieg på en enda bedre måte, forteller Tor Ove Lussand, leder for ABB Energy Industries i Norge.

Økt bærekraft

Relevant informasjon om tilstanden for elektroutstyret på plattformen visualiseres på skjermbaserte dashboards i sanntid. Hovedfokuset er status og tilstandsovervåking. Tjenesten inkluderer også varsling av kommende vedlikeholdsbehov med strukturerte forslag til aksjoner basert på beste praksis. ABBs eksperter har også smidig tilgang til informasjonen og kan dermed bidra i beslutningsprosessen ved behov.

- I sum bidrar tjenesten til økt bærekraft gjennom reduserte vedlikeholdskostnader, økt oppetid for utstyret og færre og kortere offshore-reiser, forklarer Lussand.

Tilstandsovervåkingen dekker blant annet 110 kV og  11 kV elektrotavler, 690 V lavspenningstavler og transformatorer. Sistnevnte er for eksempel utstyrt med en overvåkingsenhet for vitale parametere mens tavlene blant annet overvåkes for varmgang, effektbrytere/kontaktorslitasje, avbrente kontakter, jordfeil og annen slitasje. ABB presenterer varslinger og status i månedlige rapporter. Software-as-a-Service muliggjør smidig endring av funksjonalitet i takt med nye behov.

Les mer:

ABB bringer kunstig intelligens til anleggsforvaltning

ABB og Stena Recycling samarbeider om gjenvinning som kan redusere energiforbruket i Norge

ABB samarbeider med Equinor om digital integrasjon

ABB støtter Equinor i utviklingen av nestegenerasjons autonome olje- og gassplattformer

Banebrytende ABB-teknologi forbedrer drift av Draugen

Les flere artikler fra ABB SmartPrat