Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Selskapets hurtiglader nr. 1000 i Norge in-kluderer verdens første erstatning av ben-sinpumpe

ABB har installert hurtiglader nummer 1000 i Norge, på en av landets største ladeplasser, Danmarks Plass i Bergen.
ABB har installert hurtiglader nummer 1000 i Norge, på en av landets største ladeplasser, Danmarks Plass i Bergen.
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com

Installasjonen av ABBs hurtiglader nummer 1000 er en viktig milepæl for Norges reise mot en nullutslippstrafikk.

Norges ambisiøse planer for omstilling fra fossilt drivstoff inkluderer mål om å redusere CO2-utslipp med inntil 55 prosent innen 2030 sammenlignet med 1990 og at alle nye biler som selges fra 2025 skal være utslippsfrie. Målene støttes av insentiver for elektriske kjøretøyer, som fritak for moms og engangsavgift og reduserte bompengegebyrer og fergetakster.

ABB spiller en nøkkelrolle i omstillingen av Norge til et nullutslippssamfunn. Den ferske installasjonen av den 1000. hurtig/lynladeren på Danmarks Plass i Bergen viser ABBs forpliktelse til å nå ambisiøse bærekraftsmål. Lynladeren ABB Terra HP kan levere 200 km rekkevidde på åtte minutter til kjøretøy som tilstrekkelig ladefart.

Bærekraftig transport

Circle K-stasjonen på Alexander Kiellands Plass i Oslo var den første i verden som erstattet en konvensjonell bensinpumpe med en hurtiglader, fra ABB. <i>Foto:  </i>
Circle K-stasjonen på Alexander Kiellands Plass i Oslo var den første i verden som erstattet en konvensjonell bensinpumpe med en hurtiglader, fra ABB. Foto:  

Norge har allerede verdens høyeste elbil-andel, 10 prosent av landets tre millioner biler - en større andel enn andre elbil-vennlige land som Nederland og Sverige.

Denne akselererende trenden har resultert i at 50 prosent av nybilsalget i Norge er ren elbil. Siden energimiksen er rundt 98 prosent fornybar, hovedsakelig fra vannkraft, tilsvarer reduksjonen i CO2-utslipp fra dagens elbiler rundt 600 000 tonn per år.

Den kraftige økningen i elbiler har ført til en rask utvikling av konvensjonelle bensinstasjoner. Mange tilbyr nå hurtiglading. På travle stasjoner, for eksempel en av Shells energistasjoner, fyller hver tredje bil strøm. Circle K-stasjonen på Alexander Kiellands Plass i Oslo var den første i verden som erstattet en konvensjonell bensinpumpe med en hurtiglader, fra ABB.

- Vi er veldig stolte av rollen vi spiller for å støtte det grønne skiftet i Norge. Norge har vært banebrytende i tidlig bruk av elbiler og grønn, offentlige transport og vi er sikre på at andre europeiske land vil se dette som en positiv fremgangsmåte for bærekraftig infrastruktur, sier Gøran Salomonsen, leder for Electrification hos ABB i Norge.

Elbuss og nullutslipps transport

ABB støtter omstillingen til elektriske kjøretøy i Norge.
ABB støtter omstillingen til elektriske kjøretøy i Norge.

ABB er verdensledende innen infrastruktur for elektriske kjøretøy og tilbyr hele spekteret av lade- og elektrifiseringsløsninger for elbiler, elektriske- og hybridbusser samt for skip og jernbane. Selskapet har levert lading til 150 av Norges elektriske busser - omtrent halvparten av landets elektriske bussflåte. I tillegg leverer ABB ladeinfrastruktur og tjenester til Norges største dagligvaregrossist, ASKO, for sin voksende flåte med elektriske lastebiler.

ABBs elektriske mobilitetsløsninger dekker også den maritime industrien i Norge. Eksempler inkluderer landstrøm i større cruise- og fergehavner og forsyningsbaser over hele landet som bidrar til å redusere utslipp tilsvarende mer enn 10 000 biler. På landets travleste passasjerfergesamband, Nesoddfergene, bidrar ABB-utstyr om bord til reduserte utslipp tilsvarende 3000 biler, mens den ABB-drevne cruisefergen, Vision of the Fjord, frakter turister på et stille og nullutslippscruise gjennom ikoniske Nærøyfjorden.

ABB kom inn i hurtigladermarkedet i 2010, og har hittil solgt mer enn 17 000 hurtig- og lynladere i over 80 land. Forpliktelsen til å drivefremgang innen elektrisk mobilitet vises tydeligst gjennom tittelpartnerskapet med ABB FIA Formel E, som er i ferd med å gå inn i sin fjerde sesong. Fra sesong 9, i 2022-23, blir også ABB offisiell ladeleverandør til mesterskapet.

Les mer:

Vattenfall og lokale kraftselskap etablerer ladenettverk for elbil i Troms og Finnmark

ABB og Volvo samarbeider om utrulling av verdens nordliste el-busser

ABB og Asko samarbeider om elektrifisering av lastebilfåte