Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Rester fra trelast blir biodrivstoff på Tofte

Silva Green Fuel Tofte
Silva Green Fuel Tofte
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com

ABB skal levere ingeniørtjenester, digitalisering, automatisering og elektro til Silva Green Fuels demonstrasjonsanlegg for banebrytende, andregenerasjons biodrivstoff på Tofte i Asker.

Silva Green Fuel, som eies av Statkraft og Södra, benytter ny teknologi til produksjon av avansert, andregenerasjons biodrivstoff basert på skogsråstoff. 

ABB leverer ingeniørtjenester og utstyr innen elektro, instrumentering, styring, telekommunikasjon og digitalisering. I tillegg vil ABB kunne bidra med operasjonell støtte i driftsperioden. ABB er i konsortium med NLI, som leverer montasje og installasjon.

Rester som råstoff 

Transportsektoren i Norge står for rundt en tredel av klimagassutslippene. Selv om elbiler utgjør ti prosent av den norske bilparken og elbusser for nærtrafikk rulles ut i stort tempo, kan bruk av slikt biodrivstoff utgjøre en stor forskjell i utslipp fra tungtransport og flytrafikk. 

– Restene av dagens trelastvirksomhet i Norge er et viktig råstoff som ellers ville slippe ut klimagasser når det råtner, forteller Tor-Ove Lussand, leder for Industrial Automation Energy Industries ved ABB i Norge. 

– Vi i ABB er veldig stolte over å være en del av denne satsingen.

Oppstart av demonstrasjonsanlegget er forventet sommeren 2021.