Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Nytt energistyringssystem for grønn hydrogen kutter produksjonskost opptil 20 prosent

Smart energistyring kan kutte produksjonskost for grønn hydrogen med inntil 20 prosent
Smart energistyring kan kutte produksjonskost for grønn hydrogen med inntil 20 prosent Foto: ABB
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com
  • ABB Ability OPTIMAX hjelper hydrogenprodusenter å redusere strømkostnader opptil 20 prosent
  • Programvaren øker effektiviteten til energikrevende elektrolysører for produksjon av grønn hydrogen
  • Ved å inkludere prognoser og detaljert planlegging sikrer løsningen at produsenter kan handle kraft på en smartere måte

Energistyringssystemet ABB Ability OPTIMAX kan bidra til å redusere produksjonskostnadene for grønn hydrogen ved sanntids innsikt i energiforbruket på tvers av driften

Grønn hydrogen lages via elektrolyse hvor strøm fra fornybare energikilder spalter vann til hydrogen og oksygen. Teknologien gir imidlertid utfordringer i form av høye produksjonskostnader og energikrevende prosesser.

I følge Green Hydrogen Catapult, et globalt initiativ som består av ledende energiselskaper, må kostnadene for å produsere grønn hydrogen halveres til mindre enn 2 USD/kg innen 2026 for å skalere

ABBs OPTIMAX støtter dette ved å dekke alle aspekter av livssyklusen for et hydrogenanleggs, fra simulering i design- og prosjekteringsfaser til sanntidsvisualisering og overvåking når det er i drift. Programvaren måler toveis kraftstrømmer og karbondioksidutslipp og gir kontekstuelle data som operatører kan bruke for å bestemme optimale energiforbruksnivåer som kreves for å støtte anleggsprosesser og minimere avfall.

Transparensen som løsningen gir kan også brukes for å øke effektiviteten og sikkerheten til hver elektrolysør i anlegget, regulere hver moduls hastighet og sikre at den bare brukes når det er nødvendig.

– Oppskalering av grønn hydrogenproduksjon krever betydelige kapitalinvesteringer samt høye driftskostnader, sier Sleman Saliba, global produktsjef for energistyring i ABB Process Automation. 

– Nesten 70 prosent av de totale driftskostnadene for å drive et hydrogenanlegg kommer fra strømmen som spalter vannmolekylene i elektrolyseprosessen. Med OPTIMAX kan operatører kjøre sine industrielle prosesser på den mest energieffektive måten og få opptil 20 prosent reduksjon i strømkostnader for 1-3 prosent av teknologiinvesteringen.

Ved å inkludere intra-dag planlegging, kan operatører også bruke OPTIMAX til å planlegge innkjøp av konkurransedyktig kraft, og utvikle et energisystem som er basert på prognoser for tilbud og etterspørsel av fornybar energi.

Løsningen kan også brukes til å optimalisere grønn hydrogenintegrasjon med eksisterende hydrogennettverk og eventuell fremtidig infrastruktur som måtte utvikles. 

Les mer:

Samarbeider for å optimalisere produksjon av grønn hydrogen

Lær mer om hydrogen

Les flere artikler fra ABB SmartPrat