Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Frøy velger hybrid kraft- og fremdriftssystem for ny brønnbåt

ABB leverer kraftsystem til hybrid brønnbåt for bærekraftig operasjon.
ABB leverer kraftsystem til hybrid brønnbåt for bærekraftig operasjon. Foto: Møre Maritime
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com
  • Frøy har igjen valgt ABB som systemintegrator for den spesialdesignede DC-kraftdistribusjonsløsningen for sin nybygde brønnbåt
  • ABBs Onboard DC Grid™ og kraftstyringssystem PEMS™ vil optimere energibruken om bord, enten den trekker på fartøyets hovedmotor, energilagring eller en kombinasjon av dem
  • Dette blir det andre fartøyet i verden som har den innovative kraftdistribusjonsløsningen spesielt utviklet for brønnbåter etter søsterskipet Gåsø Odin

ABB i Norge har sikret seg en repetisjonsordre med Sefine Shipyard for å levere et omfattende kraft- og fremdriftssystem til nok en Frøy brønnbåt. Systemet består av ABBs Onboard DC Grid™ og en distribusjonsløsning designet spesielt for integrering av fiskehåndteringsutstyr og annet spesialutstyr.

Løsningen vil optimalisere energibruken om bord ved å trekke på fartøyets fire motorer eller energilagringssystemet eller en kombinasjon, etter behov. Kraftoppsettet styres av ABBs integrerte kraftstyringssystem (PEMS™), som vil sikre optimal bruk av fartøyets totale kraftressurser.

– Frøy har som mål å være ledende innen utvikling av tjenester som bidrar til en mer bærekraftig havbruksnæring, sier Einride Wingan, ansvarlig for nybygg hos Frøy. – Vi leter hele tiden etter måter å forbedre effektiviteten i driften og velferden til fisken på. Med ABB-teknologi er fartøyene våre utstyrt med klassens beste løsninger for å møte behovene til oppdrettere i dag og i fremtiden.

– Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med ABB for å levere enda et topp moderne hybridfartøy til Frøy, sier Selçuk Bakanoğlu, direktør for forretningsutvikling og teknisk innkjøp i Sefine Shipyard. - Med ABBs anerkjente kraftsystem Onboard DC Grid™, pluss en innovativ DC-distribusjonsløsning designet spesielt for brønnbåter, vil begge fartøyene være i forkant av bærekraftig akvakultur i årene som kommer.

Mens fiskehåndteringssystemer tradisjonelt har brukt AC-løsninger, muliggjør ABBs Onboard DC Grid™ et DC-oppsett. Dette krever færre komponenter, filtre og annet utstyr og forenkler konfigurasjonen av frekvensomformerløsningen. Onboard DC Grid™ er en svært feiltolerant kraftsystemplattform som bruker høykvalitetskomponenter og autonom subsystemdesignfilosofi, noe som resulterer i sikrere og mer effektiv drift. En ekstra fordel med DC sammenlignet med AC er at den er mindre utsatt for såkalt harmonisk forvrengning, samt plassbesparelser ombord, enkelt vedlikehold og en forbedret driftsoversikt.

– Basert på sin positive erfaring med løsningen på Gåsø Odin, har Frøy og Sefine Shipyard igjen valgt å stole på at ABB skal levere et omfattende kraft- og fremdriftssystem til nok en fremtidsrettet brønnbåt, sier Rune Braastad, leder for ABBs maritime systemvirksomhet. - I likhet med søsterskipet vil det nye fartøyet få de høyeste standarder innen sikkerhet, pålitelighet og bærekraft.

Den komplette ABB-pakken inkluderer det digitale og oppkoblede ABB Ability™ Remote Diagnostic System. Med det vil Frøy dra nytte av ytterligere forbedringer i fartøyets operasjonelle sikkerhet og ytelse samt feildeteksjon og støtte for utbedring. Fartøyets høyeffekts fiskehåndteringssystem er en kombinasjon av ABBs ACS880 multi- og enkelt-frekvensomformere som integreres sømløst med funksjonaliteten til Onboard DC Grid™ for å ytterligere driftseffektivitet og besparelser.

Lenker:

ABB leverer hybrid kraftløsning til FrøyGruppens innovative brønnbåt

ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse

Mer bærekraftig sjøtransport: ABB-teknologi skal drive nye hybridferger

ABB leverer landstrøm til Tallinks Megastar for nullutslipp i havn

Les flere artikler fra ABB SmartPrat