Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Formel E blir mer energieffektiv

ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com
  • ABB Ability OPTIMAX energistyringssystem blir fullt implementert i sesong 9
  • Innovativ løsning vil gjøre det mulig for Formel E å overvåke, analysere og optimalisere energibruken på racerbaner rundt om i verden
  • Video som forklarer teknologien er tilgjengelig her

ABB vil i år integrere sin innovative ABB Ability™ OPTIMAX® energistyringsløsning i ABB FIA Formel E og derved bidra til å maksimere energieffektiviteten på banen.

Sesong 9 av den helelektriske løpsserien, hvor ABB er offisiell ladepartner, begynner denne helgen i Mexico City. Der skal ABB Ability™ OPTIMAX® brukes i et live racingmiljø. Etter vellykkede testing under sesong 8, vil mesterskapets ingeniører kunne overvåke og analysere det totale energiuttaket for et løp og bidra til mer effektiv bruk.

Opptil 14 målepunkter plasseres på hver vertsarena. Målerne samler inn øyeblikksverdier av strømforbruket (kilowatt, kW) per lag og andre løpspartnere og hvor mye strøm som brukes over en gitt tidsperiode (kilowattimer, kWt). Informasjonen sendes til løpskontrollen via Microsoft Azure-skyen. Totalt strømforbruk på tvers av hele Formel E-området vil også bli overvåket. Målingene omfatter operasjoner i TV-sendingssuiten, E-Village fan-sone, mediasenter, cateringfasiliteter, paddocken og lagenes pitgarasjer.

- For ABB har partnerskapet med Formel E alltid vært mer enn et løp. Det er en testarena for innovative teknologier og vi har som mål å fortsette å bringe flere av våre løsninger til serien. Energieffektivitet er nøkkelen til å redusere utslipp og å oppfylle bærekraftsmålene, og ABB Ability™ OPTIMAX® vil bli fullt implementert denne sesongen for å bidra til å forbedre dette i mesterskapet, sier Daniela Lužanin, leder for ABB Formel E-partnerskapet.

De varierte gateoppsettene som brukes av Formel E byr på en ekstra utfordring ved at det benyttes en rekke strømkilder på forskjellige steder. ABB Ability™ OPTIMAX® hjelper til med å løse dette med et sentralt dashbord som gir direkte synlighet av all strøm på racerbanen. Det gjør det mulig for Formel Es tekniske team å gjøre all aktivitet på stedet mer effektiv, uavhengig av strømkilden.

- Som den første sporten som har blitt sertifisert som klimanøytral siden starten, leter vi alltid etter flere måter å gjøre serien så bærekraftig som mulig. Med ABB Ability™ OPTIMAX® kan vi bedre overvåke energiforbruket vårt og se hvor potensielle besparelser kan gjøres, sier Jamie Reigle, administrerende direktør i Formel E.

Sesong 9 av ABB FIA Formel E-kalenderen begynner i Mexico City 14. januar. Sesongkalenderen omfatter 16 løp på 11 steder globalt, inkludert nye vertsbyer: Hyderabad, Cape Town, São Paulo og Portland.

 

Les mer:

Video om energieffektivisering i Formel E

Formel E sesongkalender 2023

Les flere artikler fra ABB SmartPrat