Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Equinor starter pilotprosjekt med digital integrasjon av leverandør for bedre drift av offshore-anlegg

ABB samarbeider med Equinor om digital integrasjon for å forbedre driften på offshore-anlegg, og starter med et pilotprosjekt på Gina Krog
ABB samarbeider med Equinor om digital integrasjon for å forbedre driften på offshore-anlegg, og starter med et pilotprosjekt på Gina Krog Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
Del
ABB SmartPrat BrandStory
ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com

Equinor og ABB går sammen om å implementere digital- og ekstern tilstandsovervåking av kritiske, elektriske systemer på Gina Krog-plattformen.

ABB har startet et pilotprosjekt med Equinor på Gina Krog-plattformen i Nordsjøen. Prosjektet muliggjør en digital omstilling av overvåking av kritiske elektriske systemer på plattformen, og akselererer Equinors tilstandsovervåkingskapasitet med fokus på å forbedre sikkerheten, redusere driftskostnadene og å øke produksjonseffektiviteten.

Økt transparens

Ved å etablere en slik samarbeidsmodell for vedlikehold kan Equinor starte reisen fra dagens kalenderbaserte vedlikeholdsprogram mot preskriptive, eller foreskrivende, vedlikehold.

Data vil bli overført fra Gina Krogs energistyringssystem og tilstandsovervåkningssystem for elektroutstyr til Equinors OMNIA Microsoft Azure skyplattform, ved hjelp av ABB EdgeInsight™ «datapumpe» på plattformen.

Herfra vil sanntidsdata strømmes sikkert til ABBs egen Microsoft Azure-sky hvor et dedikert team vil bruke dataene til kontinuerlig forbedring av tilstandsovervåkingsteknologien og verktøy som skal brukes av ABBs Reliability Service team. Ved å strømme data direkte til ABB, transporterer Equinor informasjon fra utstyret på en sikker måte som vil gi transparens i ytelse, bedre forutsigbarhet og prosessoptimalisering.

Genererer varsler i SAP

- Ved å samarbeide med Equinor på denne måten, vil vi sørge for at de har innsikt i helsetilstanden til elektrisk utstyr i sanntid. I tillegg bidrar vi til å oppnå selskapets mål for pålitelighet og å redusere kostnadene for nedetid, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge og ABB Energy Industries i Nord-Europa.

Etter hvert som pilotprosjektet utvikler seg, vil ABB overta daglige tilstandsovervåkingsoperasjoner for kritisk, elektrisk utstyr. Oppgaven vil styres utenfor plattformen av ABBs Reliability Service team. Dette vil bli gjort i nært samarbeid med Gina Krog-personell og Equinors senter for integrerte operasjoner (IOC). ABB-ingeniører vil arbeide i Equinors forretningssystem (ERP) og hjelpe til med generering av varsler som arbeidsordrer. 

Mer effektiv bruk av operasjonsdata

- Gjennom dette prosjektet og samarbeidet kan vi bruke operasjonsdata på en enklere og mer effektiv måte. Ved å tillate ABBs eksperter å jobbe digitalt sammen med Equinor-personell, kan vi forbedre sikkerheten og redusere tiden for administrasjon av vedlikeholdet, sier Bernt E. Tysseland, Vice President Operations, i Equinor.

Når pilotprosjektet er i gang, vil ABB og Equinor i fellesskap undersøke muligheten for å bruke den samme fremgangsmåten for annet, relevant utstyr.

- Covid-19-pandemien, sammen med den globale trenden mot mer bærekraftige operasjoner, har understreket viktigheten av å bygge motstandsdyktige og tilpasningsdyktige operasjonsmodeller. Våre kunder ser i økende grad etter fordelene som «Lean», mer autonome operasjoner på anlegget, med fjernstøtte, kan levere, avslutter Per Erik Holsten.

Les flere artikler fra ABB SmartPrat