MOBIL

ZTEs to nye kjører Android 4.0

Produsenten klarer ikke å vente helt til Mobile World Congress, og slipper like greit et par nye telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. feb. 2012 - 09:52

Oppdatert: Bilder av telefonene er gjort tilgjengelig.

Mobile World Congress - verdens største handelsmesse for mobilbransjen - går av stabelen om en uke. Her skal store og små lansere nye telefoner, så det er stor konkurranse om oppmerksomheten. Dette løser mange produsenter ved å lansere nye telefoner noen dager før messa starter, og først ut er ZTE.

Den kinesiske produsenten har lansert to nye Android-telefoner, og begge disse er Android 4.0-modeller.

ZTE PF200

Den første modellen er PF200 (telefonen til høyre i bildet), som er en telefon i mellomklassen rent spesifikasjonsmessig. Den har 4,3 tommers skjerm med oppløsningen 540 x 960 piksler. Kameraet har åtte megapikslers oppløsning. Frontkameraet angis som 1080p (full HD), noe vi vanskelig kan tolke på annen måte enn at det kan ta opp video i denne oppløsningen.

ZTEs nykommer har fått støtte for LTE, og dermed mulighet til å laste ned i flerfoldige titalls Mbps. Den støtter også 3G og GSM. 

PF200 har videre fått Bluetooth 2.1, Wi-fi, GPS og en MHL-tilkobling. Den siste gjør at du kan koble telefonen til TV-en din via samme tilkoblingen som du lader telefonen med. 

NFC er også på plass, slik at du enkelt kan koble til ekstrautstyr eller bruke telefonen til betaling.

Den andre modellen ZTE lanserer er N910, som er en CDMA-modell med LTE. Det vil i praksis si at den er laget for det amerikanske markedet. Den har lavere skjermoppløsning og lavere kameraoppløsning, men ellers de samme funksjonene som PF200.

Sparsommelig med opplysninger

Bilder av de nye modellene er i skrivende stund ikke gjort tilgjengelig, og det er ellers ganske sparsommelig med informasjon. Dette er i det hele tatt en litt småmerkelig pressemelding.

ZTE oppgir at telefonene skal ha prosessorer på 1,2 og 1,5 GHz, men de sier ikke hvilken som har hvilken prosessor. Opplysningen om at kameraene på telefonene har frontmontert kamera med 1080p som kan brukes til videosamtaler virker også noe snodig, men det nevnes uansett to steder i pressemeldingen.

Videoopptak i 1080p krever i de fleste tilfeller tokjerneprosessor, noe som bør bety at begge telefonene har dette. Eller det kan bety at ZTE oppgir stillbildeoppløsningen i 1080p, noe som betyr at de kan ta bilder i to megapiksler. Vi får se når vi tar turen innom ZTEs stand på Mobile World Congress en gang neste uke.

De nye modellene sies for øvrig å være de første av flere nye LTE-modeller fra produsenten.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.