MOBIL

ZTE lanserer Windows-mobil

Tania har Windows Phone 7.5 Mango og en snill pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. okt. 2011 - 13:01

ZTE lanserer Windows Phone 7.5-telefonen Tania. Telefonen ble første gang vist frem for halvannen uke siden, og i dag ble det klart at denne kommer til norske butikkhyller i desember.

For den jevne forbruker er nok ZTE først og fremst kjent for sin billige Android-mobil Blade. Denne koster 1300 kroner og har en 3,5 tommers skjerm med høy oppløsning. Dette er høyst uvanlig i denne prisklassen, og tross jevnt over svak maskinvare i forhold til dyrere telefoner ga både vi og andre publikasjoner Blade svært gode omtaler da den ble testet i vår.

LES OGSÅ: Test av ZTE Blade

Billig-Windows

Nå slår kinesiske ZTE til med en Windows-mobil som kanskje ikke koster like lite, men som fortsatt har god pris i forhold til spesifikasjonene. I øyeblikket koster de fleste Windows Phone 7-baserte telefonene på markedet over 3000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Tania skal koste rundt 2500 kroner, og til denne prisen får du her en 4,3 tommers skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning. Prosessoren tikker på 1 GHz, og arbeidsminnet er på 512 MB. Telefonen har systembrikken Qualcomm MSM8255, som også står i telefoner som HTC Radar og Sony Ericsson Xperia Arc.

Holder et visst nivå

I motsetning til på Android-telefonene sine kan ikke ZTE kutte i maskinvaren, siden Microsoft krever at telefonene med Windows Phone 7 holder et visst nivå. Dermed kan vi anta at Tania har grei ytelse.

Men ZTE har kuttet der de kan. For eksempel har telefonen kun 4 GB lagringsminne, og det er ikke støtte for minnekort. Batteriet gir deg ikke mer enn fire timer tale, og hviletiden er oppgitt til mer enn 8 døgn. Vi antar også at kameraet ikke er det beste.

Greit utstyrt

Når det er sagt ser resten ut til å være bra. Tania har støtte for flertrykk, har bevegelsessensor og nærhetssensor, og innebygget FM-radio. 

Det er støtte for super-3G med nedlastingshastigheter på inntil 14,4 Mbps, og ellers Wi-fi og Bluetooth. GPS er også på plass.

LES MER OM: Windows Phone 7.5 Mango

Kilder: Pressemelding, PDAdb.net

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.