MOBIL

ZTE lanserer Blade III

Stor skjerm, Android 4.0 og lav pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. sep. 2012 - 15:51

ZTE melder at de lanserer oppfølgeren til Blade og Blade II, og at det er Norden som får den først. Den nye telefonen bygger på oppskriften til forgjengerene, altså er dette en lavt priset telefon med interessante spesifikasjoner.

Telefonen skal koste 1500 svenske kroner, og ZTE forteller oss at den antakelig vil begynne på 1200-1300 kroner i Norge.

4 tommer og Android 4

Skjermen er fire tommer stor og har oppløsningen 480 x 800 piksler, og ZTE påpeker at dette er den første telefonen i denne prisklassen som har så stor skjerm.

Blade III kjører videre Android 4.0, i motsetning til forgjengeren som hadde Android 2.3.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Det hele drives av Qualcomm-systembrikken MSM7227A. Denne hører til Snapdragon S1-familien, og har en enkeltkjernet 1 GHz Cortex-A5-prosessor. Videre er det 512 MB arbeidsminne. Ikke noe voldsomme spesifikasjoner, men vår erfaring er at dette fungerer bra til det meste. Med noen unntak.

Blade III har 4 GB innebygget minne, og 2,5 GB av dette er tilgjengelig. Det er støtte for Micro-SD-minnekort i tilfelle du trenger mer lagringsplass.

HD-lyd

Blade III støtter også den nye HD-Voice-standarden som Telenor er i ferd med å rulle ut i sitt mobilnett. Dette betyr at samtaler skal få langt bedre lydkvalitet, og at bakgrunnstøy i større grad enn før filtreres ut. 

Dette krever riktig nok at mobiloperatøren din støtter HD-Voice. Telefonen har for øvrig også to mikrofoner, og bruker den ene til  å fange opp lyd som skal filtreres vekk.

Utover dette er Blade III utstyrt med det du kan vente deg av en moderne smarttelefon. Det betyr at du får GPS, Wi-Fi og Bluetooth. Her er det også støtte for nedlasting i hastigheter på inntil 7,2 Mbps i 3G-nettet.

Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler, og har autofokus.

Blade III skal komme i salg i Sverige neste måned, og er allerede listet i flere norske nettbutikker. Prisen starter på rett over 1300 kroner. 

LES OGSÅ: Test av forgjengeren, Blade II

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.