ARKIVNYHETER

Ypsilon bygges som planlagt

Før anbudsåpningen 19. september hadde prosjektet en kostnadsramme på 38 millioner millioner kroner. Etter at anbudene kom inn, måtte kostnadsrammen heves til 70 millioner. Kommunen vurderte flere muligheter, blant annet å bygge en enklere bru, men til slutt valgte man å gå videre med den opprinnelige planen.

Gangbrua som skal krysse Drammenselva 500 meter vest for den gamle bybrua, får form som en stor Y, derav navnet. Prosjektet er et spleiselag. I følge den opprinnelige finansieringsplanene skulle Union Eiendomsutvikling betale 7 millioner kroner, mens Kunnskapspark Drammen og Husbanken skulle betale henholdsvis 4,5 og 1 million kroner. Det øvrige skulle dekkes av Drammen kommune.

Kommunestyret har nå påtatt seg alle merutgiftene ved at kostnadsrammen er hevet. Vedtaket betyr at kommunens bidrag til finansieringen øker fra 25,5 til 57,5 millioner kroner.

Ypsilon blir en skråstagbru med et 90 meter langt hovedspenn. Sidespennet på nordsiden av elva er delt i to armer, hver med en lengde på 56 meter. Både tårn og brubane blir av stål. Skanska har inngått avtale med Scanbrigde om leveranse og montasje av stålet. Brua skal være ferdig allerede 5. oktober neste år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.