IKT

Ypper mot blåtann

18. jan. 2001 - 22:16

Det lille, nystartede norske selskapet Hypertec har ypper seg mot verdensstandarden Bluetooth. Basert på en radiobrikke fra osloselskapet Bluechip Communications vil de lansere trådløs håndfri i konkurranse med de store mobiltelefonselskapene.

– Egentlig er FreeBit, som håndfri-settet heter, et spinoff vi vil lansere senere i år, sier Carl-Egil Mastad, administrerende direktør i Hypertec.

– Vi arbeider med en håndleddsbasert mobiltelefon, og til den trenger vi et slikt sett. Senere kommer vi også med lomme-PC-en FiloPhone, som skal være en komplett PC med innebygget mobiltelefon. Den vil også trenge håndfrisettet for å fungerer optimalt.

Før sommeren

Selskapet har store ambisjoner for det nye håndfrisettet, som de lover å ha på markedet mellom påsken og sommeren. Målet er å selge en million enheter det første året, og her er det ikke snakk om å erobre hjemmemarkedet først. Produktet skal selges over hele verden fra første stund.

Den første konkurrenten FreeBit får bryne seg på, er Ericssons bluetoothbaserte håndfrisett, som allerede er på markedet. Det norske produktet skiller seg ut fra dette med en helt annen ergonomi. Settet er vesentlig mindre, og det har en tilpasning til øret som tekblad.no aldri har sett maken til.

Selv om vi bare har testet en plast-dummy, og derfor ikke fikk prøvd lydegenskapene, imponerte festemekanismen og tilpasningen til øret stort. Ikke noen annen lyddings til øret har noen gang sittet så godt uten å være ubehagelig. Hypertec har en aldri så liten gullfugl her og har tenkt å bruke produktet til andre lydprodukter slik som mp3-spillere.

Sterk på ergonomi

– Selv om vi kommer til å slåss med de store produsentene, tror vi FreeBit vil lykkes. Ingen kan konkurrere med oss på ergonomi og batterilevetid, sier Mastad

Hypertec er en bedrift med begrensede ressurser som ble startet i fjor. Derfor kommer de til å sette ut både salg og produksjon.

AME i Horten skal både produsere hybridkretsene i FreeBit og stå for montasjen av den ferdige enheten. Med små investeringer vil de kunne produsere over én million enheter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.