DATATELE

YouTube vil betale deg

VERDIFULLE KLIKK: Jo flere som ser på dine egenproduserte videoer, desto mer penger vil du få. Nå skal det lønne seg å være kreativ hos YouTube.
VERDIFULLE KLIKK: Jo flere som ser på dine egenproduserte videoer, desto mer penger vil du få. Nå skal det lønne seg å være kreativ hos YouTube. Bilde: : NM Bruger
Mona Strande
29. jan. 2007 - 11:08

Det er YouTube-gründer Chad Hurley som sier at hans team jobber med et system som skal gjøre denne utbyttefordelingen automatisk, på en måte som gjør at kreativitet blir belønnet.

Gjør det selv

- Systemet skal settes opp om et par måneder, og bruke en blanding av ulike typer reklame - inkludert små klipp som vises før filmen din, sier Hurley til BBC.

Tilbudet gjelder imidlertid bare for YouTube-brukere som har full opphavsrett til filmene de legger ut. Det blir for eksempel ingen penger på deg dersom du lager en ny musikkvideo til en av dine favorittartisters sanger: Du må ha laget både lyd og bilde.

3 sekunder

For å kontrollere dette sier YouTube-gründeren at de skal bruke en egenutviklet teknologi for å identifisere beskyttet materiale.

YouTube har flere ganger kommet i krangel med film- og musikkselskaper fordi beskyttet materiale har blitt lastet opp til nettsiden. Nå prøver de altså å slippe dette problemet, ved å gi fordeler til brukere som lager alt selv.

Chad Hurley sier du skal slippe lange reklameklipp før filmen kommer. Selv om detaljene ennå ikke er klare, er reklameklipp på tre sekunder et av alternativene som er diskutert.

Les mer om: