OLJE OG GASS

Yme-avtale gir nye muligheter

Bergen Group Rosenberg skal bruke sin nye testbrønn ved vedlikehold av Yme-riggen.
Bergen Group Rosenberg skal bruke sin nye testbrønn ved vedlikehold av Yme-riggen. Bilde: Bergen group Rosenberg
Maiken Ree
22. sep. 2011 - 13:35

Bergen Group Rosenberg har sikret seg en ny avtale med Talisman Energy Norge for fremtidig plassering og vedlikehold av en mobil brønnintervensjonsrigg som brukes på Yme-feltet.

Riggen blir i disse dager testet i en stor sammenstillingshall på Buøy i Stavanger. I forbindelse med testingen er det etablert et 270 meter dypt hull som er foret med standard foringsrør. “T

Testrigg Bergen group Rosenberg
Riggen blir i disse dager testet i en stor sammenstillingshall på Buøy i Stavanger. I forbindelse med testingen er det etablert et 270 meter dypt hull som er foret med standard foringsrør. “TDen nye riggen er 270 meter dyp og foret med et standard foringsrør. Bergen group Rosenberg
estbrønnen” skal brukes til foring av borestreng ved mekanisk testing av utstyret på riggen.

Gir nye muligheter

Ifølge Bergen Group Rosenberg vil avtalen åpne muligheten for forretningsutvikling.

– Denne kontrakten både bekrefter og forsterker vårt gode samarbeid med Talisman. Kontrakten representerer også nye muligheter for Bergen Group Rosenberg ved at vi også kan tilby andre kunder fasiliteter til å teste tilsvarende utstyr, sier Kristin Færøvik, divisjonsdirektør for Bergen Group Offshore.

Eneste i landet

Foreløpig er det kun Ullrigg Drilling and Well Centre i Stavanger som har lignende fasiliteter i landet. Bergen Group Rosenbergs fasiliteter er dog innendørs, og er den eneste av sitt slag.

Kontrakten med Talisman har en varighet til oktober 2013, med opsjon på to års forlengelse.

Les mer om: