Yara investerer i Australia

Yara investerer i Australia
4 MILLIARDER: Konsernsjef Ole Jørgen Haslestad i Yara vil delta i en investering på 4 millliarder kroenr for en ny amminiumnitrattfabrikk i Australia. Bilde: CAMILLA AADLAND

Yara International ASA har signert en intensjonsavtale med Técnicas Reunidas for bygging av en TAN-fabrikk på Burrup-halvøya i Vest-Australia. Kontrakten vil være til fast pris på nøkkelferdig basis med en verdi på om lag 2,8 miilliarder kroner. Intensjonsavtalen har blitt godkjent av styret i Yara International ASA og er betinget av godkjennelse av styret i Burrup Holdings Pty Ltd. Totale prosjektkostnader er anslått til omlag 4 milliarder kroner.

50/50

Kontrakt for bygging vil etter godkjenning av styret i Burrup Holdings Pty Ltd bli overført til Burrup Nitrates, et planlagt 50/50 samarbeidsselskap mellom Yara International ASA og Burrup Holdings Pty Ltd. Yara har en 35 % eierandel i Burrup Holdings Pty Ltd og vil dermed eie 67,5 % direkte og indirekte av Burrup Nitrates.

Anlegget skal bygges i tilknytning til Burrup Holdings Pty Ltds ammoniakkfabrikk. Plasseringen av den nye TAN-fabrikken vil gjøre det mulig å maksimere synergier fra konkurransedyktig råstoff og infrastruktur.

Til gruveindustrien

TAN-fabrikken vil hovedsakelig forsyne den raskt voksende jernmalmutvinningen i Pilbara-regionen i Australia. Anleggets nærhet til Pilbara-regionen sammen med tilgang til ammoniakk på stedet gir det en klar fordel over andre australske leverandører av ammoniumnitrat. Yara har en avtale om å markedsføre hele produksjonen fra anlegget skriver selskapet i en pressemelding.

Les mer om: