DATATELE

Yara gjødsler IBM

24. jan. 2007 - 14:11

Yara International ASA og IBM Norge har funnet tonen. Resultatet er at en kontrakt på hele 1,26 milliarder kroner for outsourcing av IT-tjenester havner i fanget på IBM.

Selv om den norske avdelingen i IBM har høstet godt på kontraktsiden i det siste, er det langt mellom oppdrag med ti siffer.

7 års avtale

– Vi er svært godt fornøyd med den nye avtalen som skal løpe over syv år. Vi knytter til oss en global partner på drift og utvikling som kan gi oss de tjenestene vi trenger over alt hvor vi er representert i verden. Siden vi bruker en SAP-plattform har det selvfølgelig vært et viktig argument at IBM har solid erfaring på dette område kan tilby støtte og utvikling av SAP både lokalt og internasjonalt. Jeg kan ikke nevne beløp, men avtalen med IBM gir oss betydelig lavere IT-kostnader, sier finans- og strategidirektør i Yara International, Sven Ombudstvedt.

Eksemplarisk kunde

–Yara er en ideell kunde for IBM i Norge. Vi har et internasjonalt ansvar for områdene kjemi og petroleum og dette passer oss som hånd i hanske. Avtalen gir oss mulighet til å bygge opp en enda sterkere kompetanse på kjemiområdet og vi tror denne og andre avtaler vi har inngått den siste tiden gjør at vi vil trenge rundt 100 nye medarbeidere dette året. Jeg tror ikke det vil bli vanskelig å rekruttere dem med den farten vi har i markedet nå. Det er her det er morsomt å jobbe for tiden, sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i IBM Norge.

Overtar drifstavtale

Yara har hatt et ryddig og etablert forhold til outsourcing. I praksis blir det ikke så vanskelig å overta kontrakten Yara nå har hatt med IS-partner.

– Dette er et eksempel på det vi kaller en annen generasjons outsourcingsavtale, der vi overtar og videreutvikler en liknende avtale som allerede er i drift, sier Thorkildsen.

– Reduksjon av kostnader er et viktig element i avtalen og det oppnår vi gjennom en kombinasjon av videre automatisering av IT-driften og gjennom et balansert forhold mellom outsourcing og det vi kaller nearsourcing. IBM har store utviklingsavdelinger i lavkostland som India og jeg tror rundt 70 prosent av utviklingen vil skje i slike land. Resten vil skje nær våre kontorer i tett samarbeid med oss. Et annet viktig element i avtalen er å få rask hjelp til integrasjon når vi kjøper andre selskaper rundt om i verden. Ved et slikt overtak er det avgjørende å få ulike datasystemer til å snakke sammen raskt, sier Ombudstvedt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.