DELL PÅ IFA 2012

XPS-skred fra Dell

Alt-i-ett og flere tablet-hybrider med Windows 8.

Dells forbruker-PC-sjef Sam Burd med XPS 12 Duo - en ultrabook med skjerm som kan snus rundt og dermed forvandles til et slags nettbrett. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Dells nye XPS One 27 har en meget justerbar fot og kan nærmest legges helt flat. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Maskinen får touchskjerm og det som ifølge Dell skal være veldig god lydkvalitet. Oppløsningen er 2560x1440. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
XPS 12 Duo får full ultrabook-utrustning på maskinvarefronten, men har altså muligheten for å brukes i tablet-modus også.
XPS 12 Duo minner mye om XPS 13 i tykkelse og materialvalg. (Bilde: Stein Jarle Olsen)

Alt-i-ett og flere tablet-hybrider med Windows 8.

BERLIN: IFA-messen fortsetter med full kraft, og i dag var det blant annet Dells tur til å avholde pressekonferanse. Her presenterte selskapet tre nye maskiner under XPS-navnet - XPS 10, XPS Duo 12 og XPS One 27.

Alt-i-ett

XPS One 27 er en alt-i-ett-maskin med touchskjerm og Windows 8. Den har en såkalt Wide Quad HD-skjerm, noe som vanligvis kan oversettes til 2560x1440, altså det samme som den største iMac-en.

Skjermen er berøringsfølsom for 10 fingre samtidig, og XPS One 27 har en svært justerbar fot, noe som gjør at den brukes i en rekke ulike vinkler - den ene nesten helt flatt, noe som kan minne om alt-i-ett-maskinen Sony lanserte i går.

Maskinen vil fås med Intel Core-prosessorer.

Les også: Samsung lanserer ATIV

Snurreskjerm

XPS Duo 12 er en slags hybrid-maskin, med en skjerm som kan spinne rundt sin egen akse. Det skal ifølge Dell bety at den kan fungere både som ultrabook og et fullt funksjonelt nettbrett på samme tid.

Skjermen er 12,5 tommer stor, har full HD-oppløsning og maskinen minner ellers om Dells lekre XPS 13-ultrabook, med skrog i aluminium og karbonfiber og Gorilla-glass foran skjermen.

Også Duo 12 vil fås med Intel Core-prosessorer, men Dell har ikke offentliggjort endelig vekt eller hva vi kan forvente av batterilevetiden.

Les også: Sony med 84-tommers 4K-TV

20 timers batterilevetid

Til sist lanserte Dell lille XPS 10, som vil fås med Windows 8 RT. Denne har avtagbar tastaturdocking, skal ha opptil 20 timers batterilevetid, og vil bruke ARM-prosessor.

Alle maskinene vil komme på markedet rundt den endelige lanseringen av Windows 8 i slutten av oktober. Priser er foreløpig ikke kjent.

Alle maskinene vil komme på markedet rundt den endelige lanseringen av Windows 8 i slutten av oktober. Priser er foreløpig ikke kjent.XPS 10 er et lite brett med Windows 8 RT og avtagbart tastatur.

Les også:

TEST: iMac-utfordrer fra HP

TEST: Den heftigste PC-en vi har testet i år

TEST: En solid folke-pc

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå