NETTARKIV

Wonderboy

22. mai 2002 - 14:02

Selskapets navn får sikkert mange til å tenke på brystholdere fra Wonderbra eller duften av Wunderbaum, men det er ikke det som fryder Berntsen. Han gleder seg over å bidra til så store endringer på et viktig felt i årene fremover. Bransjen han har havnet i, er i ferd med både å endre seg selv og måten kundene driver sin egen virksomhet på.

- Fra at kunnskapsrike Kåre på gulvet forteller hva som skjer, er det snart systemet som kan fortelle det til Kåre. Når du vet hva som skjer, har du det riktige utgangspunktet for å styre og optimalisere prosessene, messer Berntsen med bergensk glød i stemmen.

Det var litt tilfeldig at han havnet i denne bransjen. Opprinnelig jobbet han i IC-group, som eide selskapet som distribuerte programvaren fra amerikanske Wonderware. Tidlig i fjor flyttet han med hele familien til Danmark for å bekle en nordisk stilling. Der tok det ikke lang tid før han fikk tilbud om å bli norsk salgssjef i Wonderware. Dermed ble familien Berntsen repatriert med fjellandet i nord, og ferden gikk til Sandvika utenfor Oslo for hans vedkommende. Familien, derimot, syns Bergen var et mye bedre valg, og salgssjefen ble ukependler.

- Med kone og tre døtre i huset er det ikke fritt for at det blir temmelig feminint hjemme, sukker Berntsen, og medgir at han ikke synes pendlingen er så tung. - Jeg prøver å ha hjemmekontor et par dager i uken, sier han. Pendlingen er sikkert en god deal for Wonderware også, for hva gjør vel en ivrig misjonær for industriell programvare annet enn å jobbe?

- Det blir mange dager fra ni til elleve sier han, men det gjør jo ikke noe så lenge det er morsomt.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.